L'OCU retira del mercat un set de maquillatge infantil de Claire's per contenir restes d'amiant

Es tracta del segon cas en menys de dos mesos

El estuche de maquillaje de Claire's que contiene amianto
Imatge d'arxiu del set de maquillatge de Claire's amb restes d'amiant. | OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris(OCU) ha alertat dels riscosproducte infantil de la marca nord-americana Claire's 

L'alerta l'han donat les autoritats de la República Txeca i l'ha recollit el Sistema Europeu d'Alerta Ràpida, amb la qual cosa el producte s'ha retirat automàticament del mercat i s'han destruït totes les unitats existents d'aquest set de maquillatge de totes les botigues Claire's d'Europa. 

L'OCU ja ha confirmat que el producte ha estat retirat de les botigues espanyoles de Claire's, però adverteix que «molts consumidors poden haver-lo comprat», motiu pel qual recomanen que no s'utilitzi i es torni a la botiga. 

Restes d'amiant en un producte infantil

Segons l'OCU, les restes d'amiant han estat detectades en els lots i codis de barres 04/17, 38783, 5053264387832, amb la qual cosa, si algú comprova que el té a casa, el més important és no utilitzar-lo. 

I és que els riscos per a la salut de l'amiant pot perdurar durant dècades i si s'inhala, s'allotja als pulmons i pot provocar fibrosi pulmonar, càncer de pulmó i mesotelioma, un tipus de tumor maligne localitzat al nivell de la pleura, peritoneu i pericardi, segons el grau d'exposició.

Presència d'amiant en un altre producte de Claire's

Tanmateix, l'OCU ha denunciat que no és la primera vegada que els productes d'aquesta cadena apareixen al Sistema Europeu d'Alerta Ràpida. I és que a l'abril d'aquest any, les autoritats holandeses també van trobar restes d'amiant en dues caixes de maquillatge de la marca nord-americana, ordenant la retirada immediata del mercat. En aquell cas, es tractava dels lots amb els codis 40628 i 05435. 

Davant d'aquests fets, l'organització de consumidors exigeix a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) que es faci una inspecció a tots els productes de Claire's, ja que considera «inacceptable que la marca presenti el mateix problema en un interval de dos mesos». A més, i segons l'OCU, durant el 2017 també hi va haver un «cas similar» als Estats Units. 

Otro set de maquillaje de Claire's retirado tras comprobarse que tenía amianto

Imatge d'arxiu d'un altre set de maquillatge de Claire's retirat del mercat per la presència d'amiant. | OCU

 


Comentaris

envia el comentari