Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diverses persones celebrat que els ha tocat algun premi de la loteria de Nadal, davant d'administracions

El rumor sobre la Loteria de Nadal que acaben de tancar: tenen prohibit jugar

La normativa és contundent per als treballadors que venen loteria i donen sort cada any a molts espanyols

Cada any, la Loteria de Nadal desperta una gran expectació a Espanya. Sobre aquest sorteig, hi ha una remor que ha circulat durant molt de temps. Poden els treballadors de loteria, coneguts com a loters, jugar a la Loteria de Nadal? La resposta és clara i l'explicarem detalladament.

La normativa és molt estricta en aquest aspecte. Els loters, és a dir, els empleats de les administracions de loteria, tenen prohibit jugar a la Loteria de Nadal.

La raó per la qual els loters no poden jugar a la Loteria de Nadal

Aquesta mesura es pren per evitar qualsevol mena de conflicte d'interessos i assegurar la transparència del sorteig. En no permetre que els loters hi participin, es garanteix que no hi hagi sospites de manipulació o favoritisme en la venda i distribució dels dècims. Aquests són els col·lectius que no poden jugar a la Loteria de Nadal.

  • Menors d'edat i incapacitats legalment o per resolució judicial.
  • Aquelles persones que hagin demanat que els sigui prohibit accedir al joc o bé que ho tinguin prohibit mitjançant una resolució judicial.
La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal
Els loters no poden comprar Loteria de Nadal en cap cas | EFE
  • Els accionistes, propietaris, partícips o titulars significatius de l'operador de joc, el personal directiu i els empleats directament immersos en el desenvolupament dels jocs. També els cònjuges o persones amb qui convisquin, ascendents i descendents en primer grau, en els jocs que gestionin els esmentats.

Altres mites i realitats sobre el Sorteig de Nadal

A més del rumor sobre els loters, ja aclarit perquè no quedi cap dubte, hi ha altres mites i realitats sobre la Loteria de Nadal:

1. És cert que sempre toca als mateixos llocs?

No, és un mite. Tot i que hi ha localitats que han estat afortunades en diverses ocasions, la distribució dels premis és completament aleatòria.

2. És millor comprar dècims a administracions famoses?

No hi ha evidència que comprar a administracions famoses augmenti les probabilitats de guanyar. La sort és la mateixa, independentment d'on es compri el dècim.

3. Es pot jugar en línia?

Sí, cada cop més persones opten per comprar els seus dècims de la Loteria de Nadal a través d'internet. És una opció còmoda i segura.

Els loters tenen prohibit jugar a la Loteria de Nadal per garantir la transparència del sorteig. Participar en aquest sorteig és una tradició que uneix milions de persones a Espanya, omplint d'il·lusió i d'esperança cada racó del país.