Mercadona

La salsa italiana de Mercadona que poca gent coneix: baixa en calories i saborosa

De mica en mica, està arribant a totes la xarxa de botigues de la cadena de Juan Roig

La salsa de tomàquet és un bàsic de qualsevol rebost espanyol. Poques són les persones que no en tenen per poder fer diferents plats. I és que ajuda quan no tenim gaire temps per pensar què volem per menjar. En efecte, combina amb molts aliments aportant un plus al plat.

Per això, ha esdevingut un producte que no pot faltar a cap casa. A més, sol ser del gust de gairebé tothom. Per tant, facilita la tasca de cuinar quan no és només per a un mateix. D'aquesta manera, no hi haurà por que hi hagi la possibilitat de fallar.

Sí que és veritat que n'hi ha que opten per fer-la a casa per controlar els ingredients que porta. Però, al mercat trobem múltiples opcions que ens poden servir igualment. A més, també podem escollir entre estil casolà, amb oli d'oliva, amb tocs d´espècies…

Però, no et pensis que es tracta d'un producte que està estancat. Sí que és veritat que el seu origen és força antic. A Espanya va arribar fa segles, quan es van portar les primeres tomaqueres des de Mèxic. Però, avui encara continuen apareixent novetats als supermercats.

Mercadona incorpora una nova salsa de tomàquet

Perquè et facis una idea de la importància que té la salsa de tomàquet a la nostra alimentació, els estudis diuen que cada espanyol consumeix una mitjana de 12,99 quilos a l'any. Per això mateix, tots els canvis que hi hagi en aquest producte tenen especial rellevància en la nostra compra.

Imatge d'un plat d'espagueti
La salsa de tomàquet combina a la perfecció amb una gran varietat de plats | GETTY IMAGES

En aquest sentit, Mercadona ha volgut incorporar-hi una novetat molt interessant. I és que, de mica en mica, està començant a vendre a la seva xarxa de botigues la salsa de tomàquet Datterino, que té un gust dolç i és de la seva marca, Hacendado. A poc a poc, començarà a estar disponible a tots els establiments.

La veuràs disponible en un pot de vidre que conté 360 grams de producte. Pel que fa al preu, aquest és d'1,60 euros. Com que té un tomàquet que s'utilitza molt a Itàlia, és normal que aquesta salsa estigui feta a Itàlia. L'empresa Gustibus Alimentari, amb seu a Sicília, se n'encarrega.

Per això mateix, no és estrany que es puguin establir grans similituds entre aquesta salsa de Mercadona i amb la coneguda passata italiana. La diferència amb la salsa de tomàquet fregit que coneixem fins ara és que aquesta té un puré de tomàquet concentrat més intens, a més de tenir alguns ingredients addicionals.

Imatge de la salsa de tomàquet de Mercadona
La nova salsa de tomàquet de Mercadona conté un 97% de tomàquet | Catalunya Diari/ Mercadona

 

La nova salsa conté un 97% de tomàquet

Ara toca que mirem la composició d'aquesta nova salsa per conèixer-ne una mica més. Evidentment, el tomàquet Datterino és el principal component, en un 97%. És una varietat molt coneguda a Itàlia. Tenen forma allargada, com si fos una pera petita, i els caracteritza el seu sabor dolç i intens.

A aquest cal sumar-hi oli d'oliva verge extra, pastanaga, ceba, api, alfàbrega i sal. La part negativa és que conté sucre, ingredient no recomanat a totes les persones. Siguin diabètiques o no, també és possible que se li doni importància a aquest aspecte si s'està a dieta. Això sol passar a totes les salses de tomàquet de Mercadona.

D'altra banda, depenent dels problemes que tingui cada persona amb el menjar, de les seves intoleràncies i al·lèrgies, també cal tenir-ho en compte. A l'etiqueta s'explica que pot ser que contingui traces de llet, peixos mol·luscs o fruits de closca.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Si ens fixem en els valors nutricionals d'aquest producte el que trobem és molt interessant i alhora bo. I és que podem llegir que només conté 34 calories per cada 100 grams.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!