Sanitat alerta sobre el cafè de la marca CafeO per contenir api no declarat a l'envàs

AECOSAN adverteix sobre l'envàs de 125 g de cafè de la marca CafeO, que conté substàncies atípiques com l'api

Adverteixen sobre un cafè que conté substàncies atípiques, com l'api
Adverteixen sobre un cafè que conté substàncies atípiques, com l'api | CatalunyaDiari.cat

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), ha emès una alerta sanitària respecte d'un producte que es distribueix en comerços espanyols: un cafè amb aroma de xocolata que comercialitza la marca CaféO. El producte en qüestió és una barreja de cafè aromatitzat amb essències de xocolata que es ven en envasos de 125 g sota la marca CaféO, i concretament, els lots afectats per la incidència són el 18079009 i el 18261016.

 

  • Notícia relacionada: Lidl es veu obligada a retirar unes galetes pel seu risc per a la salut

Alerta sanitària per la presència d'api entre els seus ingredients

L’alerta ha sorgit a causa d’un ingredient que no constaria en l’etiquetatge de l’envàs: l’api. Les autoritats sanitàries catalanes han advertit que el cafè en qüestió conté api i que aquest no està assenyalat entre els seus ingredients. Segons AECOSAN, el producte s’ha comercialitzat a diverses zones d’Espanya, a Portugal i a França. A Espanya, es ven a diverses comunitats autònomes com Andalusia, Astúries, Aragó, Balears, Canàries, Castella-La manxa, Catalunya, Castella i Lleó, País Basc, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, Navarra i València.

 

 

Així mateix, AECOSAN ha alertat a aquells consumidors al·lèrgics a l’api, que s’abstinguin de consumir el citat cafè, mentre que l’avís no afecta la resta de consumidors, que poden prendre’l sense cap mena de recança, ja que tal com ha detallat AECOSAN, no comporta cap risc per a la salut.

 

CafeO
La marca CafeO podria contenir api en dos dels seus lots de cafè aromatitzat amb xocolata | PALADARSELECTO.COM

 

L'acrilamida, un element cancerigen present a l'alimentació

El consum indirecte d’acrilamida per part dels consumidors, és també un tema que està d’actualitat. Segons un recent estudi de l'OCU, que va analitzar 477 productes de la Unió Europea, encara hi ha alguns productes que superen els valors de referència marcats per la UE com a valors màxims d’acrilamida acceptables; el més preocupant però, era que dos d’aquests productes que superaven els valors de referència eren galetes de bebè.

La preocupació per l’acrilamida ha augmentat en els últims anys, ja que l'OMS l’ha declarat com a substància potencialment cancerígena, i es troba en els aliments rics en midó i asparagina quan es torren, és a dir, quan se sotmeten a temperatures de més de 170 graus.

 

  • Notícia relacionada: Lactails retira 16.300 productes làctics a França per possible salmonel·losi

Comentaris

envia el comentari