IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Sanitat alerta dels perills per la salut d'unes marques de pernil de Carrefour

La més coneguda és Oro de la Ermita, però també estarien afectades unes altres set

Imagen de piezas de jamón vendidas en Carrefour
Algunes marques de pernil de Carrefour estaven en males condicions higièniques | Cedida

El ministeri de Sanitat ha llençat una alerta d'un perill per la salut pública en el que estaria involucrada una de les marques de pernils i productes ibèrics més consumides i de venda a Carrefour. Es tracta de la firma Oro de la Ermita. 

En una informació publicada a 'Economía Digital', els productes comercialitzats per aquesta marca estaven emmagatzemats en males condicions higièniques, a més que els seus productors estaven manipulant la seva data de caducitat per poder ser venuts uns dies més tard. 

Sanitat ha decomissat diversos lots en males condicions 

Els principals productes afectats serien tots els xoriços, fuets i lloms d'Oro de la Ermita, tot i que altres marques molt més desconegudes, i que també es poden trobar en els supermercats francesos, han tingut els mateixos problemes sanitaris. 

El ministeri ja ha avisat als distribuïdors d'aquest fet, informant que són diversos els lots de productes emmagatzemats decomissats en unes condicions pèssimes o amb les dates de caducitat modificades per una extensa xarxa empresarial

Els inspectors encarregats d'inspeccionar aquests productes han confirmat que hi ha múltiples proves del seu mal estat. S'han trobat embotits amb mossegades de ratolins o fins i tot alguns dels productes carnis localitzats estaven començant a podrir-se. En alguns altres, s'ha arribat a detectar bacteris anaeròbiques, les quals poden ser la causa d'avortaments o de problemes de caràcter neurològic. 

.
A més de pernils, l'alerta sanitària afecta altres productes com fuets o xoriços | Cedida

 

Aquestes són la resta de marques afectades

Oro de la Ermita és la principal afectada per aquest problema de contaminació alimentària però, a més dels productes d'aquesta, l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ha desaconsellat comprar els productes de les següents marques:  

  • Jamón Bodega Alto de Aitana
  • Jamón bodega Sierra Borda
  • Aire de Mariola
  • Serranía de Ameta
  • El Galán
  • Jamones Croval
  • Don Enrique

El proveïdor d'aquests embotits i pernils no és el primer cop que està acusat de cometre un possible delicte relacionat amb la indústria alimentaria. Anteriorment, la Guàrdia Civil ja havia obert una investigació contra ell per un possible frau. S'hauria comprovat que els pernils que ell comercialitzava com ibèrics de gla, provenien realment de porcs alimentats amb pinso


Comentaris

envia el comentari