Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona de cabell ros curt fent servir un ventall rosa mentre es toca el front en una sala d'estar il·luminada.

El truc perfecte per mantenir la teva casa fresca sense gastar en aire condicionat

Aprèn mètodes enginyosos i econòmics per combatre la calor a casa teva durant l'estiu

Amb l'arribada de l'estiu i les freqüents onades de calor a Espanya, mantenir una casa fresca esdevé un repte important. Sovint, la solució més òbvia és recórrer a l'aire condicionat, però aquest no sempre és el mètode més econòmic o sostenible.

No obstant això, hi ha un truc senzill i efectiu per mantenir la teva llar fresca sense gastar diners en aire condicionat.

Una dona s'asseca la suor del front amb un tovalló mentre està en una sala d'estar ben il·luminada i decorada amb plantes i mobles moderns.
El truc que permet mantenir la teva llar fresca | Getty Images Pro de KatarzynaBialasiewicz, Getty Images de Biserka Stojanovic, catalunyadiari.com

El truc de l´ampolla d´aigua congelada

Aquest mètode és tan simple com enginyós: es tracta de fer servir ampolles d'aigua congelada per refredar la teva llar. El procés és molt fàcil de seguir i només requereix alguns materials que probablement ja tens a casa.

Consisteix a omplir diverses ampolles de plàstic amb aigua, deixant un espai buit d'aproximadament una cambra de l'ampolla per permetre l'expansió de l'aigua en congelar-se. Col·loca les ampolles al congelador i deixa-les durant tota la nit.

Un cop congelades, col·loqueu les ampolles d'aigua davant d'un ventilador. El ventilador farà circular l'aire fred produït per les ampolles i reduir la temperatura de l'habitació de manera notable.

Una habitació amb un llit gran i una planta al costat de la finestra, amb una imatge superposada duna ampolla daigua en gel.
El truc de l'ampolla congelada mai no falla | DAPA Images, Pixelshot

Per obtenir els millors resultats, col·loca les ampolles d'aigua congelada a llocs estratègics de casa teva. Aquí hi ha alguns suggeriments:

  • Col·loca una ampolla d'aigua congelada a la tauleta de nit o als peus del llit. Això t'ajudarà a mantenir-te fresc mentre dorms.
  • Poseu una ampolla congelada a prop del ventilador principal de la sala perquè l'aire fred es distribueixi per tota l'habitació.
  • Les ampolles poden ajudar a refredar l'aire calent que entra per les finestres obertes, especialment durant les hores més caloroses del dia.

Altres consells per mantenir casa teva fresca

A més del truc de l'ampolla d'aigua congelada, hi ha altres mètodes que et poden ajudar a mantenir la teva llar fresca sense necessitat d'aire condicionat:

  1. Tanca les cortines i persianes: Mantingues les cortines tancades durant el dia per evitar que la calor del sol entri a casa teva.
  2. Usa ventiladors de sostre: Els ventiladors de sostre són excel·lents per moure l'aire i crear una brisa refrescant.
  3. Evita l'ús d'electrodomèstics que generin calor: Durant les hores més caloroses, intenta no fer servir el forn o l'assecadora de roba.
Home amb samarreta blanca fent un gest d'aprovació amb el polze cap amunt, amb un ventilador de sostre modern al fons.
Els ventiladors de sostre són excel·lents | magraphics, Pixabay de 2649771, catalunyadiari.com

Cal destacar que mantenir una bona ventilació és crucial per evitar que l'aire calent s'acumuli a casa teva. Obre les finestres durant la nit i les primeres hores del matí, quan les temperatures són més fresques. Per contra, tanca les finestres i cortines durant el dia per mantenir la calor fora.