Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat.

El supermercat barat (i amb moltes ofertes) que està obrint noves botigues a Catalunya

Els clients destaquen els bons preus d'aquesta nova cadena, i la possibilitat d'estalviar

Forma part del dia a dia. Els preus van a l'alça i els catalans fem mans i mànigues per trobar supermercats econòmics i que mantinguin una bona relació qualitat-preu. Coincidint amb aquest boom de la inflació, precisament, molts catalans estan caient davant una cadena de supermercats molt econòmica que no deixa d'obrir botigues a casa nostra.

Mentre que altres establiments no deixen d'incrementar els preus dels seus productes, aquest sembla anar a contracorrent. Seguint un model low cost, aquesta cadena de supermercats podria convertir-se en la preferida de milions de clients.

Parlem d'una marca que no deixa d'obrir establiments per tot el país. De fet, ja compta amb més de 50 supermercats distribuïts per tot Espanya (vuit dels quals són a Catalunya). Tot i portar gairebé una dècada al nostre país, no ha estat fins ara que s'ha començat a popularitzar entre els consumits.

La cadena de supermercats barats que causa furor a tot Catalunya

Parlem, com molts ja s'hauran imaginat, de la marca Supeco. Pertanyent a Carrefour, s'ha convertit en una de les apostes més grans de la companyia francesa. Destaca pels seus preus baixos, els que semblen competir directament amb els d'altres botigues.

Un dels seus principals objectius és aconseguir que els clients gastin el mínim possible en les seves compres. Per això, els usuaris poden arribar a estalviar-se un 10% a la cistella de la compra, en comparació amb altres establiments.

Supeco és una franquícia que pertany a Carrefour
Supeco és una franquícia que pertany a Carrefour | SUPECO

D'aquesta franquícia es poden destacar les paraules amb què ella mateixa es defineix: «SuperEconòmic, SuperVarietat i SuperFresc». Ofereixen una gran varietat de productes, que ronda els més de 8.000, sempre a un preu assequible. Ofereix productes amb seccions com la de fleca, de fruites o de verdures.

Amb intenció de guanyar competitivitat al mercat espanyol, la companyia francesa ha decidit impulsar la presència de Supeco per Espanya. De moment, s'espera poder sumar 80 establiments Supeco distribuïts per tot el territori. Per així, el 2026, arribar a les 200 botigues funcionals.

A quines ciutats hi ha botigues Supeco?

La primera botiga de Supeco va aterrar a Sevilla, però va deixar de ser l'única fa anys. De moment, és possible trobar les botigues obertes per diferents ciutats com Barcelona, Blanes, Vic, Tàrrega, Terrassa, Santa Perpètua de la Mogoda, Castellar del Vallès i Tortosa.

La mida d'aquestes, que ronden els 1.500 metres quadrats, obliga Supeco que totes estiguin lluny dels nuclis urbans. Tot i això, és justament aquesta mida la que permet que ofereixin preus tan econòmics.

Les botigues no tenen cap tipus de disseny interior i, la majoria, serveix com a magatzem. D'aquesta manera, es poden permetre la reducció de certs costos, com els de distribució a altres establiments.

I, malgrat l'aparent «senzillesa» dels establiments, a cada Supeco podràs ser atès de forma assistida pel personal de la botiga. Si la teva intenció és la de comprar a la secció de carnisseria o xarcuteria, un treballador s'encarregarà de satisfer les teves demandes.

Imatge d'un supermercat Consum.
Els clients tenen assistència del personal en algunes seccions | EP

Carrefour vol apostar per l'auge de les marques blanques

El pla estratègic de Carrefourés garantir als seus clients productes al millor preu, encara que siguin de marca blanca. Per això, tant a Supeco com a les altres botigues podrem comprar més d'un 50% de productes d'aquest origen. Alexandre de Palmas, el director executiu de Carrefour, recollia per a Food Retail que el seu creixement «confirma un model comercial en plena expansió recolzat amb sòlides xifres».

I justament, el seu creixement és el que permet ampliar la seva plantilla. En només un any, l'obertura de noves botigues de Supeco ha permès donar feina a unes 1900 persones per tot Espanya.

Els preus econòmics han garantit els alts llocs en anàlisi de mercat. Algunes entitats, com ara l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), cataloguen Supeco com un dels establiments més barats d'Espanya.

«L'èxit d´aquesta ensenya és el resultat d'adaptar i combinar els millors preus del mercat amb la proximitat als nostres clients», assegura el director executiu sobre Supeco.