Supermercats DIA acomiadarà fins a 2.100 treballadors

La cadena de supermercats 'Dia' tanca el curs amb una pèrdua de 352 milions i amb un patrimoni negatiu de 166 milions d'euros

Imagen de archivo de la entrada de un establecimiento de la cadena de supermercados DIA
'Dia' tanca 2018 com el pitjor any de la seva història | CatalunyaDiari

La cadena de supermercats 'Dia' ha tancat el 2018 com el pitjor any de la seva existència com a empresa. El 2017 tancava el curs amb 109 milions d'euros de beneficis, i aquest any, per contra, tanca el curs amb una pèrdua de 352 milions i amb un patrimoni negatiu de 166 milions. En altres paraules, 'Dia' es troba en una situació de fallida tècnica.

La crisi provocarà l'acomiadament de 2.100 treballadors

Després dels resultats obtinguts i amb un descens de les vendes d'un 11,3%, té la intenció de realitzar 2.100 acomiadaments. La companyia compta amb gairebé 42.000 treballadors directes entre Portugal, Argentina, Espanya o Brasil. Cal destacar que podríem sumar a uns milers més si contéssim els treballadors de les seves franquícies.

Actualment la companyia es troba en una situació complexa. Les accions han caigut en picat, però la notícia d'una OPA presentada per un dels seus accionistes més importants, el rus Mihail Fridman, ha fet que les accions hagin recuperat part del seu valor. L'efecte que ha produït la pèrdua de valors borsaris de l'empresa, les pèrdues en l'àmbit de vendes, el convuls frenetisme de la directiva... tots aquests motius han fet que 'Dia', a poc a poc, es vagi endeutant més. Sorgeix el perill per als més dèbils, i en aquest moment és quan no els tremola el pols i decideixen que acomiadaran a milers de treballadors.

Los supermercados Día
L'OPA que llança el multimilionari rus ha fet que les accions recuperin part de valor al mercat borsari | CatalunyaDiari

 

Curiosament, segons informa 'EspañaDiario', l'any en què s'anuncien les intencions de realitzar els acomiadaments, ni més ni menys que 2.100 treballadors, sabem que és el curs en què més diners s'han invertit a la cúpula directiva. Això s'entén si sabem que l'empresa ha acomiadat a les dues últimes persones que estaven al davant de la gestió de l'empresa. En primer lloc, es va acomiadar a Ricardo Currás, conseller delegat, que va cobrar una indemnització del voltant d'un milió d'euros, com també Antonio Coto, el successor de Currás, que també va ser acomiadat, va cobrar més o menys la mateixa quantitat.

Les accions de DIA pugen un 57% després de l'OPA de l'inversor rus

Les accions de la cadena de supermercats 'Dia' es disparaven gairebé un 60% durant els primers compassos de la sessió després que L1 Retail, divisió de comerç al detall de LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhai Fridman i propietària del 29% de 'Dia', llancés una oferta pública d'adquisició (OPA) voluntària sobre la totalitat de les accions del grup d'alimentació que no posseeix. Concretament, els títols de 'Dia' pujaven un 57% a les 9.29 hores i s'intercanviaven a un preu de 0,67 euros, el mateix preu que ha oferit l'inversor rus. En un any, les accions de 'Dia', que cotitzen en el Mercat Continu des de 2018, han perdut un 89% del seu valor a Borsa. 


Comentaris

envia el comentari