Els supermercats que més creixen aquest 2018: Mercadona i Lidl

La botiga 'Dia', per contram és la firma que menys ha crescut durant aquest any

Mercadona es el supermercado que más clientes ha ganado en 2018.
Mercadona és el supermercat que més clients ha guanyat durant el 2018. | Mercadona

 

En aquests vuit mesos de 2018, Mercadona i Lidl són els supermercats que més han crescut i guanyat clients. Tot el contrari que DIA, que va perdre 0,7% punts i es va quedar amb el 7,7% de la quota de mercat, segons l’informe ‘Tendències en la distribució 2018’. Per una altra banda, Auchan, amb Simply i Alcampo, només va caure un 0,1%, un canvi no gaire notable. Però Caprabo, a Catalunya, i altres hipermercats regionals sí que han estat afectats per l’increment de Lidl i Mercadona, el qual va augmentar en 1,1% punts, quedant-se amb el 25,1% del mercat.

Mercadona, líder dels supermercats del país

Aquestes dades mostren que la població inverteix dos de cada deu euros comprant a Mercadona i que el 89% de les llars ha comprat a les botigues d’aquesta cadena valenciana almenys una vegada durant aquest any 2018. Segons el director Florencio García de la firma que va presentar aquest estudi, l’augment de Mercadona «està impulsat per la renovació i modernització de les seves botigues, ja que està donant protagonisme a les seccions de fleca, carnisseria o peixateria. A més, ha millorat la seva imatge com una cadena innovadora».

Lidl, el segon amb més creixement

La cadena alemanya Lidl és la segona que més creixement ha mostrat durant aquest any 2018, amb un increment del 0,5% quedant-se amb el 4,8% de la quota de mercat. García va explicar que en aquest cas va augmentar «en totes les seccions i que, un cop es tanqui l’any, arribaria al 5%», convertint-se en el supermercat que més compradorsha guanyat en aquest any.

El supermercado Lidl también reportó un incremento considerable en sus ventas.
El supermercat Lidl també va augmentar considerablement les seves vendes | Cedida

 

Carrefour i els altres supermercats

Carrefour és el supermercat que més quota de mercat té després de Mercadona, amb el 8,4% tot i que va disminuir en 0,3% punts respecte a l'any anterior. El seu rendiment s'hauria vist afectat per diversos escàndols que ha patit en els darrers mesos, com el cas dels productes del Grup Comapa que tenen cinc investigacions de la Guàrdia Civil.

No obstant això, segons l'informe realitzat, aquesta cadena continua treballant per millorar i va apostar «per reforçar la seva xarxa de proximitat i connectar amb el consumidor amb campanyes específiques en el seu nou pla estratègic fins al 2022». Com per exemple la seva darrera aposta a l'hora de reduir l'IVA dels productes Bio a tots els clients que tenen la targeta de soci i acumular punts per obtenir un «xec estalvi».

Per una altra banda, Eroski es manté amb el seu 5,4% de quota de mercat i DIA, tot i haver perdut punts, té el 7,7%. Segons García, aquest supermercat hauria caigut perquè «està sofrint amb el seu model de botiga més clàssic», però estaria trobant una sortida en reinventar els seus supermercats amb el model DIA&Go.

Imagen de archivo de los supermercados Día y Eroski.
Imatge d'arxiu dels supermercats Dia i Eroski. | Cedida

Comentaris

envia el comentari