Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Satrill ple d'oli

Els supermercats que venen l'oli d'oliva més barat a Espanya

Aposta per aquest supermercat si vols estalviar en la teva compra d'oli d'oliva

Fins fa poc, l'oli d'oliva era un dels símbols de la península. El que semblava ser un dels ingredients estrella del país, però, s'ha acabat convertint en quelcom difícil d'aconseguir, ja que la seva compra suposa una despesa important a les nostres butxaques.

Lluny de regular-se la situació, adquirir oli d'oliva a bon preu continua sent una peripècia. Per això, mai no està de més conèixer el preu que té als diferents supermercats, per així apostar pel que resulti més econòmic.

On trobar l'oli d'oliva més econòmic

Tot i que sempre dependrà de la marca, és possible fer-se una idea de quant et costarà adquirir l'oli, tenint en compte el preu mitjà a cada supermercat. Pel que fa a Mercadona, l'ABC recull que el preu mitjà per litre és de 5,63 €. Una xifra que s'allunya considerablement del preu que tenia fa un any, que era el de 4,40€, si tenim en compte que ha patit un augment del 23%.

En el cas de Carrefour, la cadena d'origen francès té a la disposició dels seus clients l'oli per 5,59 € el litre. Representant així un augment del 25%, ja que la primavera passada el preu es posicionava en 4,39 € el litre.

Satrill ple d'oli
L'oli d'oliva és un dels símbols més representatius d'Espanya | Getty Images

Centrant-nos en Lidl, podrem comprovar que, actualment té un dels preus més elevats. Mentre l'any passat es podia adquirir per 3,99€ el litre, ara la mateixa quantitat es paga per 6,65€. Aquestes dades no només demostren l'encariment notable de l'oli, en general, sinó que Lidl ha sigut la cadena de supermercats que més ha encarit l'oli d'oliva amb el pas dels mesos.

En una línia similar segueix també Alcampo, ja que el seu oli se situa als 5,62 € el litre. Preu molt similar al d'El Corte Inglés, ja que en els seus establiments és possible adquirir l'oli per 5,58 €.

El supermercat més barat per comprar oli

Tot i els preus anteriors, hi ha un clar guanyador pel que fa a l'oli més econòmic. És el cas de Supermercats Dia, on pots trobar que el litre a prou feines supera els 5€.

Podràs adquirir el teu oli d'oliva per 5,20€, ja que la marca blanca del supermercat també compta amb aquest producte. Encara que potser no es nota una gran diferència entre els diferents preus, al final és una compra que, a llarg termini, deixa una empremta força significativa a la nostra cartera.

Façana supermercat dia
A Dia trobareu l'oli d'oliva més barat | Europa Press

Per si no n'hi hagués prou, sembla que el futur de l'oli de l'oliva no pujarà cap millora, almenys, de moment. Això és perquè, com han declarat des d'algunes cooperatives agràries, la campanya d'oliva d'aquest any no ha estat gens positiva i es calculen pèrdues de nombroses tones.

Segons els seus càlculs, podria ser la pitjor recollida des de fa 15 anys, a conseqüència de les sequeres patides l'any passat. Per a El Periódico , el responsable de la FCAC, aclaria: «Sobre l'evolució futura dels preus és difícil fer previsions. Considero que el més probable és que es mantinguin al nivell actual».

D'aquesta manera explica que la clau podria ser una primavera molt plujosa, per millorar les últimes collites i poder abaixar el preu de l'oli d'oliva. Tot i això, també ha confirmat la por de molts espanyols: si la situació meteorològica no millora, moltes cooperatives es veuran en l'obligació de continuar augmentant el preu de l'oli, superant els ja establerts. Però no només al nostre país, sinó a tots els països d'Europa.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp