Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els tres logos d'Orange, Vodafone i Movistar i de fons una imatge d'una persona amb un mòbil

Avís a tots els que vulguin marxar d'Orange, Vodafone o Movistar a una altra companyia

Si ets a Vodafone, Orange o Movistar i vols canviar-te a una altra companyia, és important conèixer quant es triga

Canviar d'operador de telefonia mòbil és una decisió comuna quan busquem millors tarifes o millor cobertura. Un dels aspectes més importants és la portabilitat, és a dir, la transferència del número de telèfon d'un operador a un altre sense perdre la teva línia. En aquest article, explorarem quant de temps triga la portabilitat mòbil, els requisits que has de complir i els terminis que has de considerar.

La portabilitat mòbil permet que un usuari conservi el número de telèfon quan canvia d'operador. Per tant, resulta essencial per als que no desitgen canviar el seu número i la bona notícia és que, en la majoria dels casos, és ràpid i senzill.

Muntatge duna noia parlant per telèfon i una rodona dun teclat de mòbil
El canvi de companyia s'efectuarà en només 1 o 2 dies | Getty Images

Requisits per realitzar la portabilitat

Per iniciar el procés de portabilitat, necessites complir alguns requisits bàsics:

 • Ser el titular del número: En cas contrari, no es pot sol·licitar la portabilitat.
 • No tenir deutes pendents: Assegureu-vos que el vostre compte amb l'operador actual estigui al dia, ja que qualsevol deute podria endarrerir el procés.
 • Tenir una SIM activa: La targeta SIM ha d'estar operativa perquè el nou operador pugui transferir el número.
Una dona gran veient la factura de llum i un telèfon mòbil endollat al carregador
Cal seguir detalladament les indicacions de l'operador per canviar d'empresa | Getty Images, Media Whale Stock

Procés de la portabilitat mòbil

El procés de portabilitat segueix diversos passos clau:

 • Sol·licitud de portabilitat: El primer que has de fer és sol·licitar la portabilitat amb el teu nou operador. Pots fer-ho a una botiga física, per telèfon o a través d'internet.
 • Validació de dades: El nou operador verificarà les dades personals i la titularitat de la línia. Aquest pas és crucial per evitar errors que puguin endarrerir el procés.
 • Confirmació de la portabilitat: Un cop el vostre nou operador ho ha verificat tot, enviarà la sol·licitud de portabilitat al teu operador actual. Aquest darrer confirmarà la sol·licitud i fixarà una data per a la transferència.
 • Transferència de la línia: La transferència de la línia generalment es realitza de matinada per minimitzar les molèsties. En aquest moment, el vostre número es mourà d'un operador a un altre.

Quant de temps triga la portabilitat mòbil?

La durada de la portabilitat mòbil pot variar, però generalment es completa en un termini d'un a dos dies hàbils. Aquest termini és una estimació comuna a molts països. Tot i això, és important tenir en compte alguns factors que poden afectar aquest temps:

 • Dia de la setmana: Les sol·licituds realitzades a finals de la setmana laboral poden trigar una mica més a causa dels caps de setmana.
 • Festius i dies no feiners: Durant les vacances o dies festius, el procés pot experimentar retards addicionals.
 • Comprovacions addicionals: Si hi ha problemes amb la verificació de les vostres dades o deutes pendents, el procés es pot allargar.
Una persona amb el seu mòbil blanc a la mà i un símbol de trucada
En qüestió d'unes hores ja podreu utilitzar el nou operador | Getty Images

Consells per a una portabilitat sense problemes

La portabilitat s'ha d'organitzar amb una certa antelació. Cal que segueixis aquestes recomanacions.

 • Planifica el canvi: Evita sol·licitar la portabilitat just abans d'un viatge important o un esdeveniment on necessitis el teu telèfon sense interrupcions.
 • Consulta amb el teu nou operador: Pregunta sobre l'estat de la teva portabilitat i assegura't que tot estigui en ordre.
 • Mantingues el teu telèfon disponible: Durant el procés de transferència, és possible que perdis servei temporalment. Assegureu-vos de tenir accés a un altre mitjà de comunicació si cal.