supermercat

L'OCU alerta que la tinta dels envasos de paper o cartó pot passar als aliments

30 dels 76 productes analitzats contenen substàncies químiques que poden passar als aliments

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat que la tinta d’alguns envasos de paper i cartó contenen substàncies químiques que poden passar als aliments. Per arribar a aquesta conclusió, l’OCU ha elaborat un estudi analitzant un total de 76 productes, 13 dels quals han transmès substàncies controvertides als aliments. 

D’altra banda, 30 d’aquests productes contenen substàncies químiques als envasos de paper o cartó. En aquest estudi també han participat organitzacions de consumidors de Dinamarca, Noruega i Itàlia.

L’OCU recomana evitar productes d’un sol ús

L'anàlisi dels productes s’ha dut a terme en dues fases. La primera consisteix a analitzar el mateix material per trobar  traces de PAA fotoiniciadors, una substància que pot traspassar a altres productes o als aliments que ingerim. La segona fase analitza productes amb alts nivells d’aquesta substància, per determinar la seva «migració als aliments».

En aquest sentit, l’OCU recorda que els fabricants estan obligats per llei a complir unes normes de seguretat en les tintes dels envasos, però que aquestes mesures són insuficients. D’altra banda, aconsellen evitar els productes d’un sol ús amb envasos de paper o cartó, també gots i plats de plàstic.

Finalment, l’OCU exigeix una nova normativa de seguretat per avaluar el risc d’aquestes substàncies i recorda que, tot i que cada substància no comporta un risc per la salut, contribueix a l’augment de l’exposició global als productes químics.

També et pot interessar...