Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb cara de sorpresa sobre un fons d´una celebració de loteria

Els 3 trucs que cal seguir si vols guanyar diners en el sorteig de l'Euromillones

Així pots augmentar les teves possibilitats de guanyar l'Euromillones aquest estiu amb estratègies basades en dades

A Espanya, l'Euromillones és un dels jocs d'atzar més populars. I tot perquè el pot d'aquest sorteig acostuma a assolir xifres astronòmiques. Per això, no és estrany que molts busquin estratègies per augmentar les seves probabilitats de guanyar.

Tot i que no hi ha una fórmula màgica per assegurar l'encert, hi ha certs mètodes i enfocaments que poden optimitzar les teves apostes.

Al fons, butlletes de l'Euromilions, i al cercle, la parella guanyadora
Algunes combinacions de números tenen més probabilitat estadística | Getty Images, BBC

1. Tria números que tenen més probabilitat de ser premiats

La intel·ligència artificial i l'anàlisi de dades han revolucionat molts camps, incloent-hi els jocs d'atzar. Eines com ChatGPT analitzen patrons històrics i tendències per identificar combinacions de números amb més probabilitats d'aparèixer.

Aquest enfocament es basa en algorismes avançats que avaluen la freqüència i distribució de números en sorteigs anteriors. Aleshores, se suggereixen números “calents” (freqüents) i “freds” (menys freqüents).

Per exemple, els números 7, 19, 23, 34 i 50, així com els estels 2 i 8, tenen una alta freqüència d'aparició en sorteigs recents.

Tot i això, és important recordar que cada sorteig és un esdeveniment independent. Per tant, les probabilitats que surti qualsevol combinació específica continuen sent les mateixes a cada joc.

Un grup de persones celebra un premi de loteria amb cava i al cercle, una butlleta de l'Euromilions
Hi ha certs números que es repeteixen més als sorteigs de l'Euromillones | Europa Press, Euromillones

2. Evita certs patrons

Segons alguns matemàtics especialitzats en estratègies de loteria, tots els números tenen la mateixa probabilitat de ser seleccionats a cada sorteig. No obstant això, no totes les combinacions de números són igualment probables.

Les combinacions que inclouen tant nombres alts com baixos, així com una barreja de parells i imparells, tenen una distribució més equilibrada. Aquest tipus de combinacions podrien oferir un lleuger avantatge estadístic.

Un altre enfocament és evitar patrons comuns com seqüències (1, 2, 3, 4, 5) o múltiples d'un número (5, 10, 15, 20, 25). Són moltes les persones que tendeixen a triar aquests patrons, cosa que pot reduir el premi si hi ha diversos guanyadors.

Un home d'esquena en una administració de loteria, i al cercle una butlleta de l'Euromilions
Evita seguir patrons de números | Europa Press

3. Deixa-ho tot en mans de l'atzar

Per a aquells que prefereixen deixar la sort a l'atzar, els generadors de números aleatoris en línia són una opció vàlida. Aquests generadors utilitzen algoritmes per seleccionar combinacions a l'atzar, eliminant qualsevol biaix personal a l'elecció de números.

L'objectiu principal ha de ser gaudir del joc, amb l'esperança de guanyar, però sense dependre'n com a font d'ingressos. Tot i que no hi ha garanties de guanyar, utilitzar eines avançades d'anàlisi de dades poden oferir un avantatge en jugar a Euromillones.

Aquest estiu, si decideixes provar sort, considera aquestes estratègies i juga de manera responsable. Amb una mica de sort, podries ser el pròxim gran guanyador a Espanya.