Mangueres d'una gasolinera

El truc que fa enfadar Repsol, Cepsa i Galp: troba la gasolinera més barata

Amb aquesta senzilla eina podràs estalviar diners en combustible

Es tracta del preu d'un dels productes que més s'ha disparat en els darrers mesos. I és que, el preu del combustible ha multiplicat el seu valor i, des que el Govern anunciés la fi de la rebaixa dels 20 cèntims a finals de 2022, són molts els conductors que no poden fer front al seu elevat preu.

Per aquest motiu, en vista que tant la benzina com el dièsel van baixant molt a poc a poc, els consumidors estan més centrats, en aquest moment, a conèixer tots els trucs possibles per poder estalviar a l'hora d'omplir el dipòsit.

Tanmateix, mentre que alguns cerquen per conèixer com gastar menys mentre es condueix, altres trucs afecten de forma directa les benzineres. En aquest sentit, per exemple, hi ha un comparador oficial que has de conèixer si el que busques és estalviar uns bons diners.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!

Aquest és el truc amb què pots estalviar en combustible

Des de la pàgina web oficial del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ofereixen la possibilitat d'accedir a la web d'informació i servei 'Geoportal', que es convertirà en una de les teves preferides.

Imatge d'una noia posant gasolina i mirant el telèfon mòbil
Fent servir 'Geoportal' trobaràs la gasolinera més econòmica | Getty Images

Aquesta és una eina gratuïta, que s'actualitza cada cinc minuts, i on es veu un mapa complet d'Espanya. Hi pots buscar, entre altres coses, les benzineres més econòmiques en cada moment.

Dins la web podràs veure els preus del litre de combustible actualitzats a cada estació de servei. Així mateix, podràs comparar rutes per seguir la que resulti més econòmica en el teu cas particular.

Beneficis per fer servir el comparador 'Geoportal'

Gràcies a 'Geoportal' podràs aprofundir en la teva cerca per trobar les benzineres més barates a tots els racons del país. Això respondrà a les teves necessitats particulars, així com on et trobi a cada moment.

Alhora, dins del cercador, podràs col·locar diversos filtres. Per exemple, pots filtrar per tipus de cerca (si vols trobar estacions de servei o pals marítims), per província, localitat, etc.

També podràs filtrar per tipus de carburant (gasolina 95, benzina 98, dièsel, etc.), així com per tipus de venda i tipus de servei (autoservei, servei assistit…). D'aquesta manera, podràs trobar just el que busques.

Cerques específiques

D'altra banda, a més de fer ús de tots els filtres anteriors, podràs especificar encara més a la teva cerca perquè hi ha la possibilitat fins i tot de seleccionar les estacions per horaris.

També podràs buscar-les per adreça o fins i tot a través del codi postal. Per descomptat, tindràs la capacitat de filtrar les estacions de servei més barates, així com les que tinguin els plans de descompte més interessants.

Imatge d'un treballador subjectant una mànega d'una benzinera
La web també compta amb la seva pròpia 'app' per al mòbil: 'Geogasolineras' | Canva

Un comparador pensat per estalviar en combustible

No obstant això, si el que estàs buscant és estalviar combustible, els resultats de cerca que trobis a 'Geoportal' et seran de gran ajuda. Aquests, a més a més, es poden comparar, ja que els preus del litre de benzina queden ordenats des del més baix fins als que siguin més alts. Si vols fer un estudi més detallat, també podràs descarregar les dades que trobis.

També pots calcular el combustible de la ruta

D'altra banda, també hi ha la possibilitat de calcular el combustible per a un viatge determinat a través de 'Geoportal'. Així doncs, a la mateixa web podràs saber el cost de la ruta que menys gasolina consumeixi.

I això ho pots fer aportant el tipus de carburant, l'origen i la destinació del teu viatge, els horaris de sortida, els peatges, etc. Quan tinguis aquesta informació, el portal calcularà el trajecte més econòmic.

Així mateix, per utilitzar 'Geoportal' no cal estar registrat. A més, es tracta d'un servei completament gratuït que podràs fer servir a l'ordinador i al mòbil, amb l'aplicació 'Geogasolineras'.