Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Noia sorpresa i persona netejant un forn

El meu forn sembla nou de trinca: truc per netejar-lo en pocs segons i sense esforç

Es tracta d'un truc casolà molt senzill i efectiu, que només necessita dos ingredients naturals

Si vols netejar el teu forn de manera natural i econòmica, et proposem un remei casolà a base de dos ingredients casolans realment efectius. I és que, amb la combinació d'aquests, podràs eliminar el greix i les restes de menjar cremat sense fer malbé el forn.

Per mantenir la nostra llar en bones condicions, és imprescindible fer una neteja periòdica de tots els espais i objectes. No obstant això, no sempre ens ve de gust dedicar temps i esforç a aquesta tasca, per la qual cosa busquem consells i trucs que ens facilitin la feina. Els remeis casolans són una gran ajuda per aconseguir una llar net i confortable.

Un dels electrodomèstics que més s'embruta i que netegem menys és el forn. Les altes temperatures provoquen que el greix i les restes de menjar es quedin enganxades al seu interior, i sovint ens oblidem de netejar-lo. Això pot afectar el rendiment del forn i generar olors desagradables.

Netejar el forn a fons ens pot semblar una tasca difícil, però hi ha trucs i mètodes que ens permeten fer-ho de forma senzilla i ràpida. Un remei casolà eficaç i ecològic per netejar un forn molt brut és fer servir bicarbonat de sodi.

Pas a pas per netejar un forn molt brut amb bicarbonat de sodi

El primer que cal fer per netejar el forn és treure les safates i els accessoris que hi pugui haver a dins. Si observes que hi ha menjar cremat enganxat al fons, fes bicarbonat de sodi sobre aquestes zones i deixa-ho actuar unes hores o fins i tot tota la nit. El bicarbonat de sodi t'ajudarà a deixar anar la brutícia i les restes.

Per preparar la solució de neteja, només heu de barrejar bicarbonat de sodi i aigua en un bol fins que es formi una pasta espessa. Si vols que sigui més efectiva, pots afegir una mica de vinagre blanc a la barreja.

Cullera amb bicarbonat de sodi i persona netejant forn
El bicarbonat i el vinagre són dos productes útils per netejar el forn deixant-lo com a nou | Getty Images, Pixelshot

Ara és el moment de posar la solució de neteja a l'interior del forn. Pots fer servir un raspall o una esponja per estendre-la per totes les àrees brutes, posant èmfasi a les zones més greixoses i amb més restes. El bicarbonat de sodi serà un abrasiu suau, ideal per treure el greix i els residus sense fer malbé el forn.

Un cop posada la solució, deixa que reposi a l'interior del forn durant almenys 30 minuts o més, segons com estigui brut. Durant aquest temps, el bicarbonat de sodi actuarà per desfer i deixar anar la brutícia, fent més fàcil la seva neteja posterior.

Quan hagi passat el temps de repòs, agafa un drap humit o una esponja per netejar l'interior del forn, traient la solució de neteja i la brutícia que s'hagi deixat anar. Veureu com la brutícia es treu fàcilment gràcies a l'efecte del bicarbonat de sodi.

Finalitzant el procés…

Quan hagis netejat l'interior del forn, esbandeixi'l amb aigua neta i eixuga'l amb un drap net i sec. Assegureu-vos d'eliminar qualsevol residu de la solució de neteja per evitar que s'acumuli.No us oblideu de prestar atenció a les reixetes i accessoris del forn: renta'ls a fons utilitzant aigua calenta i sabó.

Si notes que hi ha una acumulació de greix a les reixetes, les pots remullar en una solució d'aigua calenta i bicarbonat de sodi durant algunes hores abans de rentar-les. Veuràs com això facilitarà la neteja i els tornarà la brillantor original.

Seguint aquests passos, aconseguiràs que el teu forn llueixi impecable i llest per cuinar els teus plats favorits. No subestimis el poder del bicarbonat de sodi com a aliat per a la neteja de la llar. Poseu en pràctica aquests consells i gaudiu d'un forn impecable en tot moment.