Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons d'un llit fet i una altra imatge d'un home dormint sobre un sofà

Truc de la sal sota el coixí: si ho proves, entendràs per què és tan popular

A més de ser un condiment a la cuina, la sal pot oferir-te altres beneficis

Tots estem d'acord que la sal és, sens dubte, un dels millors condiments que hi ha. De fet, gran part de la nostra gastronomia compta amb ella per elaborar infinitat de plats, i és que si som sincers, sense sal les coses no serien iguals.

Ara bé, a més de complir un gran paper dins de les nostres cuines, aquest increïble ingredient està ple de beneficis. Tant és així que molta gent hi recorre a l'hora de dormir. I per descomptat, quan descobreixis la raó, entendràs el perquè.

Col·locar sal sota el coixí: A partir d'ara ho faràs

De la mateixa manera que passa amb l'oli o el sucre, la sal és un d'aquells condiments indispensables a qualsevol rebost. És igual la quantitat o el tipus que facis servir per als teus menjars, perquè allò que veritablement importa és el sabor final.

Encara que el seu fort és utilitzar-la sense excessos, hem de reconèixer que hi ha determinats plats que, gràcies a ella, adquireixen un sabor exquisit i inigualable. Això sí, tampoc hem de córrer el risc d'abusar-ne, ja que en cas contrari la nostra salut es podria veure compromesa.

Muntatge d'una dona cuinant i un saler a la part dreta
La sal és un condiment molt utilitzat a la cuina | Getty Images, Chonesstock

No obstant això, el que t'explicarem a continuació no té res a veure amb l'alimentació. En aquesta ocasió et mostrarem un remei natural molt efectiu que et pot salvar més d'una nit, i com podràs deduir, és gràcies a la sal.

Així doncs, si ets una persona a qui costa agafar el son o pateix d'insomni, això t'interessa. Segons sembla, hi ha un remei natural molt efectiu per combatre tots dos problemes, i es tracta ni més ni menys que de col·locar sal sota el coixí.

Pot ser que de bon tros aquest truc et sembli estrany, però quan coneguis tots els seus beneficis, no dubtaràs a aplicar-lo sempre que ho necessitis. De fet, per aprofitar al màxim les seves propietats, només l'has d'escampar una mica abans d'anar-te'n a dormir.

D'aquesta manera t'aconsellem que, en la mesura del possible, facis servir sal grossa. Si la col·loques sota el coixí i, a més a més, li apliques unes gotes d'oli essencial de bergamota, aconseguiràs agafar el son millor i més ràpid.

La raó d'això la trobem, precisament, en la frescor de l'aroma que es desprèn de la barreja. I és que per si no ho sabies, l'oli de bergamota et pot ajudar a reduir l'estrès, combatre l'ansietat i restablir la calma que necessites.

Tot i això, si l'oli de bergamota no acaba de convèncer-te, sempre podràs optar per altres olis més delicats, com ara el de camamilla. Aplicant-ho de la mateixa manera que l'anterior, aconseguiràs agafar el son i fer que aquest sigui molt més profund i plaent.

Muntatge amb un home dormint en un llit i un pot ple de sal al costat
Col·locar sal sota el coixí ens pot ajudar a dormir millor | Chonesstock, Nicolesy

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Altres utilitats de la sal que desconeixies

Ara que ja coneixes l'increïble truc que t'acabem de mostrar, no volem perdre l'ocasió de mostrar-te altres maneres de treure partit a aquest condiment. A més de donar gust als plats i fer que l'insomni desaparegui, la sal et pot oferir molts beneficis més.

Sense anar més lluny, i segons les creences populars que ja compartien els nostres avantpassats, la sal pot ser un remei excel·lent per eliminar energies negatives i allunyar les desgràcies. Per aquesta raó, no ens hauria d'estranyar que antany diverses persones l'expandissin per tota la casa.

Així mateix, aquest ingredient també pot resultar molt efectiu si ens volem desfer de taques difícils, especialment de la bugada. Per tant, si no saps com eliminar taques d'oli, vi o sang, la sal pot ser una bona opció.