Els 7 trucs infal·libles per eliminar la humitat i la mala olor als armaris

Seguint aquests petits consells és possible eliminar la humitat i mala olor que s'acaba impregnant a la teva roba deixant una olor desagradable

La humedad en los armarios deja un olor desagradable en nuestra ropa.
La humitat en els armaris deixa una olor desagradable a la nostra roba. | Cedida

No hi ha res pitjor que treure una de les teves peces favorites de l'armari i que estigui impregnada per aquesta mala olor tan característica de la humitat; i sobretot quan estàs fent el canvi d'armari i tota la roba que no has utilitzat en un parell de mesos olora com si hagués estat allà dins durant anys.

 

És cert que si el teu pis és antic, és més propens a la humitat i no es pot fer gaire cosa sobre les parets per a evitar-la. El que sí que et podem ensenyar és com eliminar la humitat dels armaris i la mala olor que produeix, amb alguns trucs que almenys la disminuiran notablement.

Trucs per eliminar la humitat i la mala olor dels armaris

La humitat en els armaris a més d'impregnar la roba d'una olor desagradable, deteriora els teixits de les peces i pot fer que apareguin fongs en aquestes. 

 

Per aquest motiu és important saber com eliminar la humitat dels armaris o almenys disminuir els seus efectes sobre la nostra roba. A continuació t'expliquem els millors trucs i com els pots posar en pràctica fàcilment.

1. La ventilació és essencial

El primer dels trucs i el més bàsic de tots per eliminar la humitat dels armaris i especialment, per eliminar les males olors causades per la humitat és permetre que l'aire circuli per dins i el ventili.

 

Està clar que deixar les portes de l'armari obertes no és la solució  més estètica per la humitat, però sí que pots deixar-les obertes al mateix temps que la finestra de l'habitació on es troba l'armari durant una hora o més si vols, per permetre que l'aire circuli i la humitat pugui sortir.

2. Neteja periòdicament

Si, no serà la feina més agradable buidar tot l'armari i netejar-lo amb desinfectant cada dos mesos, però és la millor manera d'evitar la humitat a l'armari  i la mala olor que produeix. L'altra part positiva, a més d'evitar la humitat, és que pots aprofitar per organitzar el teu armari i llençar tot allò que ja no utilitzes.

3. Carbó vegetal

El carbó vegetal és una solució excel·lent per eliminar la humitat dels armaris, ja que l'absorbeix i amb ella, absorbeix també la mala olor. Compra carbó vegetal i fica'l dins de l'armari, totes les peces que vulguis i especialment a les àrees més humides, incloent-hi els calaixos.

 

El carbó vegetal taca molt, així embolica cada peça en paper de cuina i no disminuiràs el seu efecte absorbent i aconseguiràs evitar que embruti la teva roba. 

4. Vinagre blanc per a la mala olor

El vinagre blanc és el nostre millor amic a l'hora d'eliminar la mala olor a humitat de l'armari per sempre i d'una forma molt senzilla, ja que actua com neutralitzador d'olors.

 

Buida el teu armari en la seva totalitat i deixa dins d'ell una tassa plena de vinagre blanc amb la porta tancada durant 24 hores. Passat aquest temps, retira la tassa i torna a posar la teva roba a dins.

5. Saquets de cafè

El cafè és un altre ingredient que tenim a casa i que és molt efectiu per eliminar la humitat de l'armari i les males olors, ja que absorbeix la humitat mentre que perfuma amb el seu exquisit aroma. Només necessites penjar saquets de cafè a l'armari cada cop que sentis que la mala olor de la humitat està apareixent. 

 

Els saquets de cafè pots fer-los amb trossos de tela i cafè mòlt, o si prefereixes, pots utilitzar directament els saquets de cafè similars als del té que venen al supermercat.

6. Saquets d'arròs per a eliminar la humitat

L'arròs és una altra resposta a com eliminar la humitat dels armaris, ja que com el cafè és súper absorbent. Només necessites agafar les bossetes de tela que venen amb la bijuteria i omplir-les amb 15 grams d'arròs cadascuna; quan les tinguis, penja-les a l'armari i fica alguna dins els calaixos. 

 

A més pots ficar una tassa d'arròs al terra de l'armari per reforçar la seva acció.  Cal però que no t'oblidis de canviar l'arròs cada quinze dies perquè aquest truc sigui efectiu.

7. Bicarbonat de sodi

Diràs adéu a l'olor tan desagradable que deixa la humitat a la teva roba utilitzant bicarbonat de sodi al teu armari. Aquest meravellós producte ens ajuda en tot tipus de situacions i la humitat de l'armari no és una excepció, ja que és excel·lent per neutralitzar els aromes i absorbir la humitat.

 

Només necessites ficar un pot o dos de bicarbonat de sodi i obrir uns petits forats a la tapa. Ara cal posar-los al terra de l'armari i anar revisant-los per quan el pot estigui ple líquid i no de pols canviar-lo per un altre. El líquid és la prova de la seva efectivitat. 


Comentaris

envia el comentari