Foto d'una dona a un aeroport amb una maleta.

Els 9 trucs per saltar-se les cues de l'aeroport i embarcar ràpidament a l'avió

Descobreix els millors trucs per optimitzar el teu temps aquestes vacances

Arriba l'estiu i les ganes de viatjar. Moltes persones han estat planificant durant tot l'any aquest moment, mirant fins al detall més mínim. Però com és habitual, als viatges sempre poden sorgir imprevistos (i això pot fer que perdem més temps). Per això, a l'article d'avui et mostrem alguns trucs perquè això no passi.

Optimitzar el temps en un aeroport és possible

Mar, terra o aire... depenent d'on anem optarem per agafar un mitjà de transport o un altre. Tot i això, en molts casos només tenim una alternativa per viatjar: i és l'avió. Encara que aquest mitjà de transport pot ser avantatjós, tampoc no està exempt de presentar algun inconvenient.

Interior d'un aeroport
És important anar a l'aeroport amb antelació per evitar imprevistos. | Europa Press
 

Siguem sincers, quan pensem a agafar un avió automàticament se'ns venen al cap cues quilomètriques a l'aeroport. Realment això pot ser així, ja que hi ha determinats tràmits que poden fer que passem molt de temps esperant.

Però no et preocupis perquè si aquestes vacances has d'agafar un vol... Estàs de sort! A continuació et revelarem uns quants trucs que t'ajudaran a optimitzar el teu temps. Pren-ne nota!

1. No a la facturació

Es tracta d'una cosa molt evident: el fet de portar una maleta gran farà que ens hàgim d'aturar a facturar, sí o sí. Evidentment tot dependrà del motiu (i del temps) que marxis, però sempre hi ha l'opció d'intentar omplir l'equipatge de mà amb allò que és imprescindible i marxar només amb això.

2. Compte amb els accessoris

Pírcings, arracades, cinturons... qualsevol objecte que sigui susceptible de no passar per l'arc de metalls farà que perdem més temps. Per evitar aquesta situació, assegura't de comprovar que no portes cap accessori d'aquesta mena a sobre, així evitaràs haver-te'l de treure i tornar a posar.

3. El check-in: millor online

Si realment vols optimitzar el teu temps al màxim, és important que per fer aquest pas també hagis fet prèviament el primer (no facturar). Actualment totes les aerolínies ofereixen l'opció de realitzar aquest tràmit en línia. Així que aprofita i porta ja impresa la targeta d'embarcament, per poder anar directament al control de seguretat.

4. L'estratègia a l'hora de fer cua

Quan hagis de posar-te a la cua per passar el control de seguretat, un dels mètodes que mai no falla és buscar els viatgers de negocis. No dubtis a situar-te directament darrere seu. Aquest perfil de persones són expertes en optimitzar el seu temps, així que aprofita't d'això i posa't darrere seu.

Foto del cartell d'un aeroport.
És important comprovar la porta d'embarcament per evitar incidències. | Getty Images
 

5. DNI, passaport i targeta d'embarcament a la mà

Aquests documents són imprescindibles per viatjar. Normalment els solem portar guardats a la bossa, la motxilla o la mateixa maleta. Per evitar haver de parar-nos a buscar-los, el millor que pots fer és portar-los ja a la mà.

6. Comproveu la porta d'embarcament

Quan ja hagis aconseguit passar el control de seguretat, hauràs de buscar la pantalla més propera. D'aquesta manera no només comprovaràs quina és la teva porta d'embarcament, sinó que també et podràs assabentar sobre els canvis d'última hora.

7. Revisa l'equipatge de mà

Passar pel control de seguretat és un dels moments més delicats de viatjar amb avió. Per evitar contratemps, assegureu-vos que tot el que portes a la maleta està permès per pujar a l'avió. Elimina qualsevol líquid, objecte i, fins i tot, deixa a casa els dispositius que et puguin suposar algun problema a l'hora de fer el control.

8. Escull bé el calçat

Molts viatgers no ho saben, però el calçat és un element important a l'hora de viatjar amb avió. Hi ha aeroports que només pel fet de portar botes ja fan que t'hagis de descalçar. Així doncs, si ets previsor/a, pots anar directament amb un calçat que no et tapi el turmell.

Foto d'un control de seguretat.
Als controls hem de pensar en tots els detalls per estalviar temps. | Getty Images
 

9. Embarcar abans?

Tot dependrà de les teves preferències. Algunes persones prefereixen esperar al mateix aeroport, i d'altres ja dins de l'avió. En qualsevol cas també hi ha l'opció de pagar pel servei (priority boarding) o la d'escollir seient a la part posterior després de fer el check-in online.