L'últim canvi a les pizzes més populars de Mercadona

Mercadona aposta per tenir cura del medi ambient substituint l'envàs de les seves pizzes per plàstic reciclat

Ningú té dubtes que el canvi climàtic és un fet, o no n'hauria de tenir, i que es deu a l'acció dels éssers humans sobre el planeta, també és indiscutible. La bona notícia és que és un mal que podem revertir entre tots, sobretot si les grans empreses, que són les que solen contaminar en major quantitat, col·laboren.

En aquest sentit, Mercadona fa temps que aposta per polítiques d'empresa respectuoses amb el medi ambient. En són una prova el model de logística sostenible que fa servir, el compromís que té amb l'estalvi energètic i la política de benestar animal que aplica, i també accions com l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús de tots els establiments i l'ús de transport sostenible, per citar alguns exemples. Doncs bé, la companyia valenciana fa un pas més incorporant el plàstic reciclat als envasos de les seves pizzes més populars.

L'últim canvi de Mercadona a les seves pizzes més populars
Lineal de Mercadona amb pizzes envasades amb plàstic reciclat | MERCADONA


La política mediambiental de Mercadona

Amb aquest gest, que pot semblar molt senzill o poc valuós, Mercadona deixarà d'emprar ni més ni menys que 1.600 tones de plàstic verge cada any. Una quantitat gens menyspreable tenint en compte les terribles conseqüències que l'ús del plàstic està tenint sobre els nostres oceans. Els càlculs de la companyia indiquen que amb aquesta nova forma de treballar espera reduir el 25% del plàstic de totes les seves prestatgeries. A més, reciclarà tots els residus plàstics i per descomptat farà servir envasos reciclables. En aquest context, la cadena de supermercats ha canviat els envasos de les mítiques pizzes fresques Hacendado per una opció més respectuosa amb el medi ambient. Els nous envasos de les pizzes estan fabricats amb plàstic reciclat i reciclable, en una clara aposta per l'economia circular tal com la cadena de supermercats informa des del seu compte de Twitter.

Què és l'Estratègia 6.25 de Mercadona

Amb un pla d'acció que ha anomenat Estratègia 6.25, Mercadona persegueix un triple objectiu per a 2025: reduir el 25% del plàstic, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els residus plàstics generats a les seves instal·lacions. Per a aconseguir aquests tres objectius, la companyia ha posat en marxa 6 accions concretes que comporten modificacions en diferents processos, des del redisseny dels envasos, passant per l'adaptació de les botigues i la logística, fins a arribar a la gestió de residus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Un altre aspecte fonamental d'aquesta estratègia és que la companyia ha implicat tots els seus treballadors amb el lema 'Seguir Cuidant el Planeta'. En aquest sentit, l'empresa compta amb un equip de treball que coordina totes les àrees d'actuació de l'estratègia i que està format per treballadors dels diferents departaments: botigues, prescripció, informàtica, compres, logística, finances, relacions externes i obres.

L'últim canvi de Mercadona a les seves pizzes més populars
Estratègia 6.25 de Mercadona | MERCADONA

D'aquesta estratègia en deriva el Model Botiga 6.25, que té previst adaptar tots els establiments de la cadena a Espanya i Portugal durant aquest any. Per a fer-ho, l'empresa valenciana vol comptar amb l'opinió tant dels empleats com dels clients, i a aquest efecte anirà facilitant informació de manera regular a la secció 'Cuidem el Planeta', on s'hi pot trobar contingut sobre reciclatge, sostenibilitat i el compromís mediambiental de la companyia.

I per posar la cirereta del pastís pel que fa a consciència mediambiental, Mercadona ha desenvolupat el Pla de Responsabilitat Social, a través del qual col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal. Perquè us feu una idea de la importància d'aquest pla, heu de saber que el 2020 la companyia va donar a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, una quantitat important que ha ajudat moltes llars durant la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari