Zara presenta una col·lecció elaborada amb ampolles de plàstic reciclat

La firma demostra així la seva preocupació per preservar el medi ambient

Colección cápsula de Zara ' Join Life'
La col·lecció càpsula de Zara està feta a base d'ampolles de plàstic | Zara

 

Els consumidors cada vegada estan més conscienciats amb el fet d’adquirir productes que ajudin a preservar el medi ambient. Zara ha volgut demostrar un cop més el seu compromís en aquest sentit llençant una col·lecció càpsula que presenta peces de roba elaborades a partir d’ampollers de plàstic reciclat.

La iniciativa ha tingut una molt bona acollida entre el públic, ja que actualment és difícil trobar firmes de moda que ofereixin un producte sostenible i respectuós amb el medi ambient. A més, l’estil de la roba segueix l’última tendència de cara a la primavera: l’estampat ‘tye-dye’. Aquesta novetat s’emmarca dins de la línia de producció sostenible, anomenada Join Life, que Zara va obrir fa un parell d’anys i, a més, forma part de la celebració del Global Recycling Day, que es va commemorar el passat 18 de març.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por ZARA Official (@zara) el

Procés ‘upcycling’

El tret distintiu d’aquesta col·lecció càpsula és que està confeccionada amb polièster reciclat a partir d’ampolles de plàstic. El procés d’elaboració que ha seguit la firma d’Inditex s’anomena ‘upcycling’ i consisteix a aprofitar materials reciclables creant productes que tinguin més valor del que tenien anteriorment. Zara ho explica d’aquesta manera a través del seu compte d’Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por ZARA Official (@zara) el

Chubasquero y short de Zara
Impermeables i shorts formen part de la col·lecció càpsula | Zara  

El resultat són peces tècniques pensades per al dia a dia com roba de bany, bosses i altres conjunts que tenen com a punt en comú l’estampat ‘tye-dye’. Un exemple és el biquini d’estil esportiu i reversible que combina d’una banda els colors rosa i groc i, de l’altra, el groc. Les dues parts es poden comprar de manera individual i tenen un preu de 15,95 euros la part de dalt i 12,95 euros les calcetes.

Bikini 'tye dye' de poliéster reciclado de Zara
El biquini és reversible i compta amb l'estampat 'tye dye' | Zara  

Una altra de les apostes de la col·lecció és aquest vestit de bany que opta majoritàriament pel color rosa però amb el detall de la cremallera en groc fluor. El preu també és un altre dels seus punts més atractius, ja que costa 22,95 euros.

Bañador en poliéster reciclado de Zara
Vestit de bany rosa en polièster reciclat | Zara  

Però no tot són peces per anar a la platja o a la piscina. Zara també ha pensat en les persones més esportistes amb uns shorts o impermeables que prometen captar totes les mirades gràcies a la combinació de tonalitats.

Chubasquero y short de Zara
Alguns dels impermeables es transformen en bosses | Zara  

Comentaris

envia el comentari