Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L’any 2050 hi haurà més plàstics que peixos als mars i oceans

Així ho afirma Werner & Mertz, empresa de productes de neteja que pretén que l’any 2025 tots els envasos de les seves marques siguin de plàstic reciclat

Els mars o oceans del nostre planeta estan contaminats per plàstics | Arxiu

 

Que l’home i la seva contaminació  estan destruint el medi ambient és una realitat i cada cop tenim més evidències que la situació és cada vegada més greu. L’última dada és molt alarmant, ja que indica que l’any 2050 hi haurà més plàstics que peixos als mars i oceans en termes de pes, així com uns 12.000 milions de tones de deixalles de plàstics en abocadors o en el medi ambient. 

Així ho ha explicat ReinHard Schneider, conseller delegat de Werner & Mertz, companyia de productes de neteja que pertany a la marca ecològica Frosch, en una visita aquest dimecres a Madrid. En aquest sentit, Schneider ha afirmat que un envàs plàstic necessita entre 500 i 1.000 anys per descomposar-se del tot, xifra que és encara més greu tenint en compte que el 40% del plàstic que es fabrica es destina a embalatges o productes d’un sol ús.

«En els últims 10 anys hem fabricat més plàstics que en tota la història de la humanitat», destaca Schneider, assegurant que hi ha una súper producció d’aquest material. A més, de tot el plàstic que es fabrica tan sols el 9% es recicla, mentre que el 12% es crema generant CO² i la resta es queda a l’ecosistema sense ser destruït. Actualment, cada any 9 milions de tones de plàstic acaben a l'oceà  i el 75% acaben en el seu fons, provocant greus conseqüències en els ecosistemes marins.

Imatge de Reinhard Schneider | Frosch

 

Prohibir el plàstic no és la solució

La companyia afirma que la solució no passa per prohibir el plàstic, ja que algunes de les alternatives són encara més nocives pel medi ambient i el remei seria pitjor que la malaltia. En aquest sentit, l’empresa proposa com a «clau» fomentar la implementació de sistemes de retorn d’envasos i recolzar mesures basades en l’economia circular que apostin per la reutilització de la matèria prima. 

Tots els envasos 100% reciclats l’any 2025

La companyia té l’objectiu que l’any 2025 el 100% dels envasos que fabrica estiguin fets a partir de plàstic reciclat en totes les seves marques. De fet, actualment les ampolles de productes de neteja que fabrica són 100% reciclables i reciclades per tal que tornin al cicle productiu, fomentant així l’economia circular.

  • També  et pot interessar: Acord europeu per prohibir definitivament els plàstics d’un sol ús