6 morts i 7 desapareguts en un greu incendi al nord de Califòrnia

Tres de les víctimes són una dona de 70 anys i els seus dos besnets de 4 i 5 anys, mentre que les flames segueixen fora de control
Els bombers lluiten a contra-rellotge contra les flames | AP

 

Almenys 6 persones han mort i 7 segueixen desaparegudes a causa del greu incendi que crema sense control al nord de Califòrnia, als Estats Units. El foc va començar a principis de la setmana passada i ja ha cremat més de 36.000 hectàrees de vegetació en el comptat de Shasta d’aquest estat de l’oest del país nord-americà.

 

Una de les històries més dramàtiques que han deixat fins ara les flames és la de tres de les víctimes mortals que formen part de la mateixa família. Es tracta d’una dona de 70 anys i els seus dos besnets de 4 i 5 anys que han estat trobats morts per culpa de l’incendi. Les altres víctimes son dos bombers i el conductor d’una excavadora.

 

Fora de control

L'incendi ha calcinat tot el que s'ha trobat al seu davant | Agències

 

El foc que crema al nord de Califòrnia segueix fora de control i ja ha multiplicat la seva extensió en les últimes hores. 3.400 bombers treballen a la zona, ajudats per 17 helicòpters i diversos hidroavions. Fins ara, només s’ha aconseguit controlar poc més d’un 5% de l’incendi, que ja ha destruït més de 500 habitatges.

 

A més, 38.000 persones han estat evacuades dels voltants de la ciutat de Redding, on hi viuen 90.000 habitants. De fet, les flames amenacen en arrasar aquesta localitat, ubicada a uns 250 quilòmetres de Sacramento, la capital de l’estat. El subministrament d’electricitat també s’ha vist afectat.

 

Condicions meteorològiques molt adverses

L’incendi està alimentat per les males condicions meteorològiques que pateix la zona. Aquesta última setmana s’han registrat temperatures de fins a 43º a la zona amb forts vents que han permès la ràpida propagació de les flames.

 

A tot plegat, se li ha de sumar el fet que la vegetació de la regió és especialment seca, fent de combustible perquè el foc avanci amb molta facilitat.

 

89 incendis a tot Estats Units

Les flames avancen sense control | Agències

 

Actualment, hi ha 89 incendis forestals de grans dimensions a 14 estats dels Estats Units, especialment a l’oest del país, segons dades del Centre Nacional Interagencial conta Incendis. El del nord de Califòrnia és un dels més agressius de tots els focs registrats des de Texas fins a Oregon.

 

A Califòrnia ja s’ha declarat l’estat d’emergència pel greu incendi, mentre que en el que portem d’any les flames ja han arrasat prop de 1,7 milions d’hectàrees a tot el país, pel damunt de la mitjana dels últims anys en aquestes dates, que és de 1,5 milions d’hectàrees.

 

 

 

Comentaris