Un tauró ataca un surfista al Brasil per imprudent

L’animal va actuar en defensa pròpia perquè l’esportista es trobava enmig del seu menjar, és a dir, en un banc de sardines. El noi va sobreviure però va patir greus ferides
L'atac es va produir en una platja del Brasil | Arxiu

 

Jugar amb el mar i la fauna marina sense respecte pot sortir molt car i provocar molts ensurts. Aquest és el cas d’un jove surfista que va ser atacat per un tauró al Brasil per un acte d’imprudència de l’esportista. Els fets van tenir lloc a les aigües d’una platja de l’arxipèlag de Fernando de Noronha del país sud-americà el divendres passat a la tarda, quan el surfista Carlos Vinícius Cavalcanti es trobava surfejant.

 

El mateix surfista ha explicat, un cop recuperat de les ferides, que l’animal el va atacar en «defensa pròpia» i que tot plegat va ser fruit de la seva «imprudència». En aquest sentit, el noi es trobava fent surf al final de la tarda just al costat d’un banc de sardines. Tot i que hi havia taurons que buscaven menjar-se els peixos, ell va continuar entre les sardines i al tauró se li va acabar la paciència.

 

El resultat va ser l’atac del tauró, que li va provocar nombroses ferides de diversa consideració. En concret, l’animal va causar ferides al coll, una orella i la cara del surfista. Mal ferit, el noi va necessitar ser suturat durant 5 hores, segons informa el diari ‘O Globo’.

 

«He après bé la lliçó»

Després de recuperar-se de les intervencions mèdiques, el mateix surfista va reconèixer a través del seu compte de Instagram la seva imprudència i va dir que no tornaria a repetir aquest error. «He après bé la lliçó i no tornaré a surfejar més al final de la tarda amb els animals alimentant-se per allà. Però mentre tingui salut, continuaré buscant onades perquè necessito el mar», va explicar.

 

 

Precisament, aquesta platja acollirà entre els dies 19 i 25 de febrer el Campionat Mundial de ‘Surf Hang Loose Pro Contest’. Després d’aquest incident, l’administració de la zona va convocar a una reunió els organitzadors del certamen i a totes les autoritats per prendre mesures que garanteixin l’absoluta seguretat dels competidors, que en són més de 100.