URGENT

Quim Torra demana aturar els aldarulls a Catalunya

Troben a Cornellà de Llobregat un dragó de Komodo adquirit de forma il·legal

Es tracta del primer exemplar d'aquesta espècie que ha estat decomissat a Europa
El dragó de Komodo decomissat pels agents  | Guàrdia Civil

 

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil ha intervingut en un local de Cornellà de Llobregat la quantitat de 20 animals vius, la gran majoria rèptils, protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies d'Amenaça de Fauna i Flora Silvestre (CITES). Entre tots els animals n'hi havia un que destaca per sobre de la resta, un dragó de Komodo.

 

Es tracta del primer exemplar d'aquesta espècie, adquirit il·legalment, que ha estat decomissat a tota Europa. En l'operació un home de 43 anys i d'origen nord-americà, tot i que resident a la localitat, ha estat detingut per diferents delictes relacionats amb la tinença dels animals, entre altres coses.

L'home ha estat acusat de tres delictes diferents

Aquest dragó de Komodo ha estat decomissat per la Guàrdia Civil juntament amb altres animals vius: altres espècies de rèptils, com per exemple una serp de cascavell, i també insectes exòtics. En aquest sentit, l'home estaria acusat d'un delicte relatiu a la protecció de la flora i fauna i un altre de contraban.

 

A les imatges compartides al compte de Twitter del cos de seguretat es pot veure com l'home, ja detingut, tenia els animals en calaixeres de plàstic, uns sobre els altres, amb sorra, diaris i bols per posar-los el menjar a dintre.

 

Imatge d'un dels animals decomissats | Guàrdia Civil

 

Cal mencionar també que al mateix home se l'acusa d'un delicte de tinença il·lícita d'armes. Quan els agents van realitzar el registre al local hi van trobar una pistola detonadora manipulada, així com 37 cartutxos detonadors no manipulats i una caixa amb uns altres 50 cartutxos, aquests manipulats.

Trobat a Lleida un dragó barbut originari d'Austràlia

Un particular va trobar fa uns dos mesos al medi natural de Lleida un exemplar de dragó barbut, una espècie originària d'Austràlia. El rèptil va ser portat pel Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent fins al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya. Des del perfil de Twitter de Medi Ambient ja es va alertar sobre la responsabilitat que cal tenir respecte a aquests animals. Alliberar-los a l'espai natural està prohibit.

 

Un dels animals que la Guàrdia Civil ha decomissat | Guàrdia Civil

 

Comentaris