La vespa asiàtica, detectada per primer cop a Barcelona

S'ha trobat un niu en un jardí interior de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona
Un exemplar de vespa asiàtica | Cedida

 

Nova troballa relacionada amb la vespa asiàtica al nostre país. El passat divendres, 13 de juliol, un treballador de la Universitat de Barcelona (UB) va alertar sobre la presència d'un niu d'aquest insecte a l'edifici històric de la institució, situat a la cèntrica plaça de la Universitat de la capital catalana. 

 

La vespa asiàtica, també coneguda com a 'vespa assassina' —perquè mata i devora les abelles autòctones— està totalment instal·lada arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques gironines. Aquest tipus d'insecte pot arribar a fer uns tres centímetres de llargada i és de color castany fosc.

Entre 12 i 17 exemplars de vespa asiàtica

Després de l'avís, diversos agents rurals de la Generalitat de Catalunya van desplaçar-se al centre universitari, on van confirmar, efectivament, que el niu pertanyia a aquest tipus de vespa. El nial d'aquest insecte, per la seva part, contenia entre dotze i disset exemplars de la vespa asiàtica, o 'vespa velutina', en el seu nom científic. 

 

Després de comprovar que es tractava de l'insecte en qüestió, els agents rurals van elaborar la fitxa corresponent, i van informar l'Ajuntament de Barcelona, per tal que retiri el cau. Des de la Generalitat demanen que, en cas de veure'n un exemplar, la ciutadania truqui al telèfon 112 o contacti amb els Agents Rurals. 

La vespa asiàtica, detectada per primer cop al Baix Llobregat

Recordem que, fa molt poc, els Agents Rurals van detectar per primer cop la presència d'aquest tipus de vespa al Baix Llobregat. En concret, es va localitzar un niu d'aquest insecte en un contenidor de brossa del municipi de Vallirana, després de rebre l'avís d'un ciutadà. El mateix departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca va confirmar a través d'un comunicat que es tractava d'un niu encara en construcció, i que es va avisar immediatament les autoritats perquè apliquin un tractament insecticida. 

Comentaris