CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Canvi sobtat de temps aquest dilluns amb baixada dels termòmetres i ruixats

Espectacular albirament d'un grup de més de 3.000 dofins a les Rías Baixas de Galícia

L'observació dels animals es va produir el passat 5 de juny i mai s'havia vist un grup tan nombrós d'aquests mamífers
El grup de dofins albirat a les Rías Baixas | BDRI

 

L'Institut per a l'Estudi dels Dofins mulars, el BDRI amb les sigles en anglès, va observar el passat dijous 5 de juny un nombrós grup de 3.000 dofins travessant les Rías Baixas de Galícia que avançaven de nord a sud de la zona a unes deu milles nàutiques de les illes Cíes.

 

L'albirament és històric perquè mai abans el BDRI havia vist un grup tan nombrós de dofins mulars, cosa que converteix aquest col·lectiu de mamífers en el més gran mai vist pel centre.

 

Un albirament únic

Les imatges captades i enregistrades per aquest institut van ser compartides en les xarxes socials, on han tingut un gran impacte mediàtic i en poc temps ja tenen més de 50.000 visualitzacions.

 

En les imatges, els biòlegs expliquen lo sorprenent i espectacular que va ser presenciar aquest abundant i nombrós grup de dofins al mateix temps i tan a prop de les costes europees. Segons els experts, normalment aquestes enormes bandades solen deixar-se veure per Califòrnia i Sud-àfrica, no tant a les nostres aigües.

 

Els dofins comuns de congreguen sovint quan perceben la presència d'aliments en abundància. En aquest cas, explica el BDRI, els més de 3.000 exemplars ocupaven un espai aproximat de 4 quilòmetres que van cobrir a tota velocitat i perseguint a les seves preses.

El dofí mular, un vell conegut dels humans

Exemplars de dofins mulars | Arxiu

 

El dofí mular, amb el seu nom científic Tursiops truncatus, és, per la seva distribució costanera i el seu caràcter poc tímid en relació amb l'ésser humà, un dels petits cetacis més coneguts pels pescadors.

 

És un dofí de mida mitjana que fa entre 300 i 350 centímetres com a màxim amb una silueta robusta, el bec curt i una pigmentació grisa que es va enfosquint cap a la regió ventral. La seva distribució és cosmopolita, encara que és més abundant en latituds tropicals i temperades.