Estabilitzat l’incendi del Baix Empordà que ha cremat 25 hectàrees de vegetació

El foc ha obligat a tallar tres carreteres i a confinar tres persones i ara es troba en fase de control després d’arrasar principalment camps agrícoles
Imatge de l'incendi que crema a Vilopriu | Bombers

 

L’incendi que s’ha originat aquesta tarda al terme municipal de Vilopriu, a la comarca del Baix Empordà, ja està estabilitzat després de cremar prop de 25 hectàrees, principalment de camps agrícoles. Les flames han obligat a tallar tres carreteres de la zona, concretament les GI-631, GIV-6232 i GIV-6311, i a confinar 3 persones d’una masia per precaució.

 

Segons informen els Bombers de la Generalitat, el foc, que ha començat cap a les 16:30h a prop de les piscines municipals d’aquesta població i que s’ha estès amb rapidesa empès per la marinada, està estabilitzat i en fase de control.

 

Per la seva banda, els Agents Rurals han informat que, de les 25 hectàrees cremades, el 70% són camps agrícoles i el 30% restant és zona forestal. En total, els Bombers han destinat a la zona 25 dotacions terrestres, 20 dels quals d’aigua i 9 comandaments amb unitats GRAF, i 11 mitjans aeris per apagar les flames.

 

A més, al lloc també treballen 3 vehicles i 6 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marina, efectius del cos d’Agents Rurals, 5 patrulles dels Mossos dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu.

Una zona propensa als incendis

Segons molt veïns de la zona, aquest incendi no és casualitat ja que la zona de Vilopriu és propensa a patir nombrosos focs des de fa anys. De fet, en els últims anys han tingut lloc prop de 30 incendis, i es tem que siguin obra d’un piròman.

 

El municipi de Vilopriu es troba situat al nord-oest de la comarca del Baix Empordà en el límit amb les del Gironès i l’Alt Empordà.

Comencen els incendis forestals

Els incendis estan anant a més els últims dies | Arxiu

En els darrers dies, s’han incrementat clarament el nombre d’incendis forestals arreu del país, coincidint amb l’arribada de la calor més intensa del que portem d’any. Avui mateix, hi ha hagut un altre incendi a Massoteres, a la Segarra, que ha cremat unes 7 hectàrees, i dos més a les comarques de Girona.

 

De fet, ja fa dies que el mapa del Pla Alfa es va tenyint cada cop més de groc per tot Catalunya degut a l’augment del risc d’incendis. Una situació que encara pot empitjorar més de cara a la setmana vinent, quan ens podria arribar la primera onada de calor de l’any a Catalunya amb temperatures extremadament altes i un ambient sec.  

Comentaris