Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home suant en plena onada de calor

Una investigació alerta que la civilització humana podria desaparèixer aviat

Un estudi australià confirma que l’increment de la temperatura podria ser de fins a 3 ºC de cara a l’any 2050. Tot plegat fa pensar en un escenari preocupant si no es frena el canvi climàtic

La temperatura mundial podria fins a 3ºC de cara a l’any 2050. Així indica un estudi australià dut a terme de la mà de ‘Breakthroug National Centre for Climate Restoration’, concretament a la ciutat de Melbourne. S’apunta a que degut aquesta situació els oceans s’escalfarien, el nivell del mar pujaria dràsticament i les glaceres es desfarien.

A través del diari britànic ‘The Independent’ s’ha indagat la passivitat dels països per pal·liar aquest impacte  que preveu la investigació duta a terme per part de ‘Breakthroug National Centre for Climate Restoration’.

Un altre estudi de l’antic director i almirall de les Forces Armades Australianes, anomenat Chris Barrie, mencionava «la possibilitat real que la vida humana sobre la terra estigui en el seu camí cap a l’extinció de la forma més horrible».

Els governs, en el punt de mira

Tota aquesta situació posa en alerta els governs mitjançant actuacions ràpides amb mesures en les seves polítiques a nivell climàtic. A més, aquestes situacions vénen implicades per la recerca de  Barrie, que ens exposa que el canvi climàtic suposa un perjudici per a les civilitzacions humanes.

Això no és tot. Hi ha estimacions que es centren en una escassetat d’aigua i aliments degut a un desordre, inestabilitat soci-política i a un conflicte climàtic. Hi ha autor que a partir del seu estudi, estimen un màxim de les emissions globals de cara a l’any 2030. Anant més enllà, hi ha un escenari de cara a l’any 2100 que contempla un increment de la temperatura global de 5ºC, situació que els científics adverteixen que seria incompatible amb una societat humana.

Versió optimista

«Hem d’actuar (en català MAI ‘tenim que’, sempre ‘hem de’. Molt de compte amb aquest castellanisme) col·lectivament per assegurar un futur sostenible per a la humanitat», menciona Barrie en la seva hipòtesi. Aquesta versió optimista fa un gir de 360 graus davant l’impacte que suposa el canvi climàtic. Si hi ha una actuació entre tots podrien haver-hi mesures que frenesssin el canvi climàtic. Barrie també afirma que «hauria d’haver-hi un lideratge robust i decidit de cara als governs, comunitats i negocis».