La humanitat esgota, aquest dilluns, els recursos naturals que genera la Terra en tot un any

El conegut com a ‘Overshoot Day’ s’avança fins a tres dies respecte l’any passat, i aproximadament uns 5 mesos del que passava fa 30 anys
La humanitat ha esgotat els recursos naturals que pot utilitzar durant un any perquè hi hagi un futur sostenible | EFE

 

Aquest dilluns 29 de juliol el nostre planeta Terra entra en fallida ecològica. Avui hem esgotat la capacitat de regeneració dels recursos naturals del planeta, segons informa l’organització Global Footprint Network. La data actual significa el moment més primerenc de la història en la qual simbòlicament els humans esgotem la seva regeneració natural.

 

D’aquesta manera, la Terra entra en números vermells, i és que ja hem esgotat el pressupost ecològic de l’any. Aquest dia, anomenat Dia de la Sobrecapacitat de la Terra, ha arribat abans que el 2018. Aquesta data cada any varia i es calcula després de comparar la demanda anual de recursos naturals amb la capacitat que té realment la Terra per a regenerar-los.

 

I és que aquest dia no ha parat d’avançar-se des de 1970. De fet, la data s’ha avançat 3 mesos en els últims 20 anys. Actualment, la humanitat necessita 1,75 planetes a l’any per viure, davant l’any 1970, quan els recursos duraven fins al 23 de desembre.

 

Cada any que passa la humanitat esgota abans els recursos que genera la Terra | Global Footprint Network

 

El rànquing de Sobrecapacitat està liderat pels Estats Units, a un ritme de consum tan elevat per ciutadà que necessitarien cinc planetes per a satisfer la seva demanda de recursos. Per la seva banda, Espanya ja va esgotar tots els seus recursos naturals el 28 de maig, mig mes abans que fa un any i a escala comunitària, la Unió Europea va entrar en números vermells el 10 de maig, la qual cosa equival a consumir 2,8 planetes.

 

 

Les conseqüències d’arrasar els recursos naturals del planeta

Mundialment, la humanitat viu com si tingués 1,75 planetes a la seva disposició, un preu altíssim per al sistema. I és que aquest dèficit ecològic és devastador per a la naturalesa, ja que contribueix a l’increment en la desforestació global, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament de les pesques, escassetat d’aigua, erosió del sòl, contaminació de l’aire i recrudescència de l’impacte del canvi climàtic.

 

L’ONG ecologista WWF recomana que, si estalviéssim matèries primeres i disminuíssim el desenvolupament actual, i cada any s’atracés cinc dies el Dia de la Sobrecapacitat, el 2050 es podria tornar a viure dins dels límits del planeta.

 

La sequera, una de les principals conseqüències de l'esgotament dels recursos planetaris | cedida

 

El secretari general WWF, Juan Carlos de Olmo, subratllava que «el consum està contribuint al col·lapse climàtic i a la destrucció de la naturalesa. És necessari que els líders mundials adoptin mesures urgents per assolir un futur sostenible».

 

També et pot interessar...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris
Alyenna
Menudas manipulaciones. Menuda mierda de artículo. Y de donde viene la información, está más que claro que es Ingeniería Social. Eso es MENTIRA. La REALIDAD es que el 1% de la Población Mundial, incluidas Multinacionales, Contaminan más y consume más que todo el resto de los Habitantes del Planeta Juntos. Se queman adrede y se talan bosques y selvas enteras para sobrecalentar el planeta artificialmente, para ello también utilizan la Geoingeniería y el HAARP. Lo hacen ellos, las grandes élites adrede con intenciones nada buenas, con la colaboración de sus Agentes Globalistas y luego con sus Mierdas de Medios de Desinformación Masiva nos sueltan todas estas MENTIRAS en la puñetera cara. Para justificar sus Genocidios y Desviar la atención hacia otra parte con cortinas de humo. Y para seguir expoliando a los países poniendo cifras desorbitadas que salen de nuestros bolsillos. Y para qué ese dinero? Para paliar y solucionar las cosas? N0 MIS QUERIDOS NIÑOS, NO. PARA SEGUIR FINANCISNDO NUESTRA DESTRUCCIÓN. Necesitan que se Deteriore el Planeta para justificar sus Planes Eugenésicos y poder llevarlos a cabo. Se llama Problema, Reacción, Solución. Ellos provocan el Problema, ellos generan una Reacción en la Opinión pública y por último, ellos traen sus nefastas y asquerosas soluciones, que de haberlas aplicado sin una justificación o una falsa excusa construida por ellos, la gente no las hubiera aceptado bajo ningún concepto. Abre los Ojos se llama la peli.