Un incendi crema en una zona de vegetació del Baix Empordà

Les flames es troben molt a prop de la GI-631 i la GIV-6232, que han estat tallades, i els bombers han activat fins a 11 mitjans aeris
Imatge de l'incendi que crema a Vilopriu | Bombers

 

Un incendi afecta aquesta tarda una zona de vegetació del municipi de Vilopriu, al Baix Empordà. Les flames, que ja han cremat 25 hectàrees, estan afectant una localització molt propera a les carreteres Gi-631 i GIV-6232, que han estat tallades, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). El foc s’hauria iniciat molt a prop de les piscines municipals de la població.

 

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís de l’incendi pels volts de dos quarts de cinc d’aquesta tarda, ja porten destinades a la zona 25 dotacions terrestres, amb unitats GRAF, i 11 mitjans aeris per intentar apagar el foc, que segueix actiu.

Una zona propensa als incendis

Segons molt veïns de la zona, aquest incendi no és casualitat ja que la zona de Vilopriu és propensa a patir nombrosos focs des de fa anys. De fet, en els últims anys han tingut lloc prop de 30 incendis, i es tem que siguin obra d’un piròman.

 

El municipi de Vilopriu es troba situat al nord-oest de la comarca del Baix Empordà en el límit amb les del Gironès i l’Alt Empordà.

Comencen els incendis forestals

Els incendis estan anant a més els últims dies | Arxiu

 

En els darrers dies, s’han incrementat clarament el nombre d’incendis forestals arreu del país, coincidint amb l’arribada de la calor més intensa del que portem d’any. Avui mateix, hi ha hagut un altre incendi a Massoteres, a la Segarra, que ha cremat unes 7 hectàrees, i dos més a les comarques de Girona.

 

De fet, ja fa dies que el mapa del Pla Alfa es va tenyint cada cop més de groc per tot Catalunya degut a l’augment del risc d’incendis. Una situació que encara pot empitjorar més de cara a la setmana vinent, quan ens podria arribar la primera onada de calor de l’any a Catalunya amb temperatures extremadament altes i un ambient sec.  

Comentaris