Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la cresta d'una onada

Polèmica al Canadà per un pescador que va llençar un explosiu per espantar lleons marins

El vídeo s’ha fet viral i l’home, que ha justificat l’acció per «necessitat», ha rebut una allau de crítiques. Les autoritats pesqueres canadenques han obert una investigació

Forta polèmica al Canadà per un vídeo que s’ha fet viral i que portarà molta cua. En les imatges es pot veure a un pescador que llença un explosiu a un grup de lleons marins a la zona de l’estret de Geòrgia, a prop de Vancouver. Els animals rodejaven el vaixell on es trobava l’home i, un cop hi ha l’explosió, es submergeixen ràpidament a sota de l’aigua i deixen un silenci sepulcral.   

L’home es diu Allan Marsden i és un pescador comercial. En les imatges es pot veure com encén un explosiu que es coneix amb el nom ‘d’ós banger’, ja que s’utilitza sovint per espantar els óssos i altres animals perillosos. Durant tota l’escena, es pot sentir a l’home rient. Aquest és el vídeo que ha publicat l’organització animalista ‘SeaLegacy’ al seu compte d’Instagram:

Moltes crítiques i investigació oberta per aquesta acció

Immediatament, el vídeo ha corregut com la pólvora per les xarxes i s’ha fet viral, generant una forta allau de crítiques contra el pescador per una acció que no ningú entén. En aquest sentit, l’home assegura que la intenció era espantar els animals i no matar-los, amb l’objectiu que marxessin i fos més fàcil la pesca. «Volem guanyar-nos la vida i només estem tractant de trobar una manera per solucionar aquest problema», va explicar l’home als mitjans nacionals.

En aquest sentit, el pescador es defensa dient que els lleons marins s’han convertit en un problema per al sector pesquer  i que el vídeo pretenia explicar aquesta problemàtica al públic. Tot i aquestes explicacions, les autoritats pesqueres del Canadà han obert una investigació per esclarir els fets i les crítiques no paren d’augmentar.

En aquest sentit, l’organització ‘SeaLegacy’ per a la protecció de la fauna marina afirma que no hi ha «cap evidència científica» que justifiqui aquesta acció. A més, afirma que les explosions properes al cap d’un animal causen «un dany irreparable».