TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🚨 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Els CDR convoquen una nova mobilització per avui

Prohibeixen el bany a la platja de l’Estartit per mala mar

La tramuntana que bufa amb ganes a l’Empordà ha alterat l’estat de l’aigua i ha obligat a hissar la bandera vermella en aquesta zona
Mar alterat avui al Port de la Selva per la tramuntana que hi bufa | Roger Pinart

 

Protecció Civil anuncia que es prohibeix el bany a la platja de l’Estartit, a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, pel mal estat de la mar que hi ha avui. La raó la trobem en la tramuntana, que bufa avui a l’Empordà de forma moderada, localment amb intensitat, i ha fet alterar l’estat de la mar a tota la zona.

 

Per aquesta raó, s’ha hissat la bandera vermella en aquesta platja. El vent no només està causant estralls a la costa de Girona. També bufa el mestral al sud i el garbí a la resta del litoral. Per aquesta raó, també hi ha 41 banderes grogues onejant al litoral català, la majoria concentrades a la meitat sud.

Precaució a les platges

Mapa de la bandera vermella avui a l'Estartit | Protecció Civil

 

En el cas que hi hagi bandera vermella, com és el cas de l’Estartit, Protecció Civil recorda que està prohibit el bany i que, si veiem algú amb dificultats a l’aigua, s’ha d’avisar al servei de socorrisme o trucat al telèfon d’emergències 112. Mai ens hem de llançar a l’aigua a rescatar ningú si no tenim la formació ni l’experiència necessària.

 

En el cas que hi hagi bandera groga, com és el cas a moltes platges catalanes avui, es demana que s’extremin les precaucions a l’hora de banyar-nos per tal de garantir una platja segura per a tothom.

Previsió per a les properes hores

Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

Pel que fa a la previsió de les properes hores, la tramuntana seguirà bufant a l’Empordà amb ratxes localment fortes. Això mantindrà alterada la mar a tota la zona, si bé a partir de la tarda la situació anirà una mica a la baixa.

 

A la resta del litoral, s’imposarà el garbí amb ratxes localment moderades, sobretot a la meitat sud, raó per la qual el mar es pot veure una mica alterat. Compte també amb la mar de fons que hi pot haver en alguns trams costaners.

 

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris