Localitzat un porc senglar la nit de dijous a Vic

Un conductor ha enregistrat el vídeo de la trobada amb l’animal mentre estava al polígon Mas Beuló de Vic
Una família de porcs senglars creuant un carrer | EFE

 

El senglars normalment són animals salvatges desconfiats que prefereixen estar allunyats de la població humana, dins el bosc. Tot i això, en situacions de manca de menjar al seu hàbitat i amb temperatures agradables, cada vegada més baixen a les afores dels nuclis urbans cercant aliments als contenidors de residus i a les papereres. Aquesta nit s’ha trobat un exemplar jove prop del centre de Vic.

 

És un fet molt freqüent a l’entorn de la ciutat de Barcelona i a tota l’àrea metropolitana durant els mesos més càlids i durant el vespre els veïns de la zona alta n’observen cada setmana. Els menys tímids son els joves que acostumen a baixar a la ciutat més cops, però han conegut la facilitat d’obtenir menjar gràcies a la mare que els ha guiat quan eren cadells.

 

La mateixa situació succeeix a la plana de Vic, sembla que és molt comú trobar porcs senglars als carrers dels pobles més rurals, els més joves han perdut la por als humans i busquen restes de menjar als cubells del porta a porta i els contenidors. També senten predilecció per patates i hortalisses dels conreus. És una espècie omnívora que tant menja vegetals com també restes de carn i petits mamífers del bosc.

 

Un animal salvatge que s’ha tornat carronyer i problemàtic

 

 

Com explicava, la tendència del senglar és a perdre la por a les ciutats i recórrer els espais urbans per menjar o en el moment de migrar, perquè les vies de comunicació i els nostres barris envaeixen l’espai natural, el seu hàbitat, molts cops. L’expansió urbana és culpable d’aquestes trobades amb senglars, tant a les grans ciutats com al món rural.

 

A la comarca d’Osona comença a ser més habitual veure senglars a les rodalies de Vic, la capital. Aquest cop, la nit de dijous, se n’ha vist un exemplar jove una mica espantat i desorientat al polígon Mas Beuló. El passat dia 25 de novembre van atropellar-ne un a la C-154 direcció Vic, prop del Pou de Glaç, i una de les primeres rotondes abans entrar a la ciutat.

 

És un animal que es reprodueix amb molta facilitat i les mares pareixen molts cadells. L’augment desmesurat de la seva població, les insuficients estratègies de control i l’accés senzill a les deixalles a les ciutats provoca molts problemes. Els vigatans han d’anar en compte quan circulen amb cotxe perquè poden sortir inesperadament de la vegetació i provocar un accident.