ÚLTIMA HORA

🔴 Desconvoquen el tall de l'AP-7 a la Jonquera

La fi del món arribarà per Sant Jordi

David Meade, famós per haver profetitzat la fi dels temps en el passat, assegura que finalment això succeirà el 23 d’abril
La fi del món pot arribar per qualsevol costat, però molts pensen que tindrà procedència espacial | Cedida

 

Fi del món, apocalipsi, judici final, el rapte… La fi de la Terra i tots el que la poblem ha tingut molts noms i moltes dates. Ara, el numeròleg David Meade té un nou dia: el 23 d’abril.

 

Per alguna cosa aquest autor i conspiranoic de l’apocalipsi és famós per les seves anteriors visions sobre aquest aterridor acte final de la humanitat. Primer va ser el 23 de setembre de 2017, creant gran expectació.

 

El setembre va avançar sense massa incidents, però Meade no estava tranquil. Els càlculs s’havien desviat una mica i en realitat seria el 15 d’octubre de 2017 el moment de redimir els nostres pecats. El van seguir el març de 2018 (sense data exacta en aquesta ocasió) per finalment arribar a Sant Jordi de 2018.

 

El Rapte: un al camp | Jan Luyken

 

Tot i que les dates han anat variant, les seves fonts i les causes del gran final han estat, segons Meade, sempre les mateixes (variant alguns detalls). Per a aquest numeròleg la causa de tot plegat és l’aparició del planeta Nibiru a l’òrbita de la Terra. Per descomptat això provocaria innumerables desastres i la destrucció de la vida sobre el planeta tal com la coneixem.

 

Meade acompanya aquest relat amb una gran varietat d’altres visions i prediccions: l’arribada de l’anticrist, Donald Trump elevant-se al Cel, Corea del Nord bombardejant la resta del món i Barack Obama liderant els Estats Units de nou. No hi ha dubte que aquest investigador de l’apocalipsi realça les pitjors pors d’una part molt concreta de la societat nord-americana.

 

Les seves fonts, tot i que fiables segons el seu parer, són difícils d’interpretar. Bàsicament utilitza la numerologia aplicada a la bíblia i a les seves figures més santes per captar matisos que revelin la fi del món. Dades com l’edat que tenia Jesucrist quan va morir o passatges molt concrets del Llibre de les Revelacions (més concretament la Dona de l’Apocalipsi).

El contracop de la NASA

Algunes de les teories de Meade van crear gran rebombori, especialment la que anunciava el rapte per al 23 de setembre de 2017. Davant de cert pànic i moltes notícies publicades sobre el tema, la NASA va decidir actuar.

 

En un article a la prestigiosa revista Time per part d’un dels seus articulistes més famosos, Jefrey Kluger, la NASA va desmentir que el Planeta X (també conegut com a Nibiru) existís, i que molt menys anés a col·lisionar amb el nostre planeta.

 

L'amenaça nuclear és considerada com a possible motiu d'extinció per a molts científics | Cedida

 

Curiosament no era el primer cop que l’agència espacial repetia aquest discurs: ja el 2012, davant una de les onades de pànic de la fi del món més grans dels últims anys, l’organització va alçar la veu per assegurar que no passaria res.

La fi del món… un altre cop

David Meade no és el primer a crear o descobrir teories sobre l’apocalipsi. De ben segur tampoc serà l’últim. Centenars de savis, estudiosos o vidents han posat data al final de tot. Ja a Roma es va profetitzar la fi de l’Imperi i tot el que es coneixia en moltes ocasions, la primera només 120 anys després de la seva fundació.

Els canvis de mil·lenni també han estat camp de cultiu de les idees apocalíptiques. Ja a la fi dels primers 1000 anys de la cristiandat l’ombra del Judici Final va enfosquir els cors de molts feligresos. El 2000 tampoc es va quedar curt, però les pors havien canviat molt: el temut efecte 2000 amenaçava amb el col·lapse global. Un cop més, res va passar.

 

L’últim gran esclat en aquest àmbit va ser la fi del món suposadament predita pels Maies. Aquesta teoria, que va guanyar molta fama, assegurava segons alguns estudiosos, que el 21 de desembre de 2012 arribaria la fi de la vida tal com la coneixem. Altres experts, en canvi, interpretaven que el calendari Maia no marcava un final, sinó un gran canvi en la humanitat.

 

La fi del calendari Maia va despertar les pors apocalíptiques de milers de persones | Cedida

 

És clar que, com passa amb la mort, als humans ens fascina tant com ens espanta la fi de tot el que coneixem. Potser el que es persegueix amb aquestes teories és que la gent es senti alleugerida un cop les profecies no s’han complert.

 

És ben segur, però, que el pròxim 23 d’abril mentre estiguem buscant i comprant llibres i roses, unes quantes persones miraran al cel. Fixeu-vos-hi bé, perquè aquests seran els primers a veure Nibiru si Meade té raó.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris