ÚLTIMA HORA:

A presó 11 dels manifestants detinguts des del passat dilluns

MINUT A MINUT

Segueix en directe l'última hora de la manifestació convocada per avui

Els misteris del centre de menors Santa Teresa de Jesús a Sant Llorenç Savall

Es tracta d'una institució abandonada que, pel misteri que l'envolta, atreu l'atenció dels investigadors de fets paranormals

Durant la dècada dels seixanta es va inaugurar a Sant Llorenç Savall, municipi del Vallès Occidental, l'Institut de Santa Teresa de Jesús, un centre d'acollida de menors. La institució va ser creada per acollir unes 200 nenes i una vintena de monges, i havia de complir les funcions d'internat per a les noies de qui les seves famílies no es podien fer càrrec. Durant els anys noranta es va convertir en La Vall Xica, un centre d'acollida de menors sota la tutela de la Generalitat, que finalment va acabar tancant, i actualment només en queda l'edifici abandonat, que cada cop es troba en més mal estat. Potser perquè aquesta és tota la informació que es troba, fent recerca a Internet, molts aficionats o investigadors del misteri se senten atrets per l'edifici i per la història desconeguda que s'amaga dins les seves parets.

Diversos blogs o programes dedicats a la investigació paranormal han decidit endinsar-se a les instal·lacions abandonades d'aquesta institució per intentar descobrir si realment hi ha alguna presència sobrenatural lligada a la història d'aquest centre. El programa 'Cuarto milenio' va reunir algunes dones que, de petites, havien estat internades a l'Institut de Santa Teresa de Jesús, i segons els seus testimonis, la seva experiència al centre va ser terrible. En un dels fragments del programa, les dones recorden els terribles càstigs que havien rebut per part de les monges que gestionaven la institució, i també recorden haver viscut experiències aterridores i inexplicables.

 

Els investigadors del misteri que han visitat les instal·lacions abandonades asseguren haver-hi experimentat fenòmens paranormals, i fins i tot, haver-hi vist les monges, passant pels passadissos. Però aquesta no és l'única versió sobre el centre, ja que les publicacions en blogs o programes sobre misteri que s'han fet sobre aquest centre, reben en moltes ocasions comentaris de persones que asseguren haver estat alumnes de la institució i que neguen qualsevol mala experiència o fenomen paranormal. Així doncs, ens trobem amb una localització totalment misteriosa, no només pels testimonis que asseguren que allà hi han viscut fenòmens sobrenaturals, sinó també per la negació fervorosa d'aquests fenòmens que fan altres testimonis.

 

El fet és que a Sant Llorenç Savall segueix havent-hi l'edifici abandonat del centre on centenars de criatures van viure, i on algunes versions asseguren que alguns nens van arribar a morir. I de moment, l'edifici segueix allà, generant misteri i vandalisme, deteriorant-se a poc a poc i sense cap projecció de futur per convertir-lo en algun equipament per als ciutadans del municipi. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris