rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La llegenda de Santa Innocència: la nena morta que obre i tanca els ulls; causa sensació

Existeixen dues versions de la llegenda i, sense importar com sigui la certa, es congreguen diàriament quantitat de devots i incrèduls

 

Dins de la Catedral de Guadalajara a Mèxic es troba el cos difunt d'una petita. Molts dels vilatans es refereixen a ella com a Santa Innocència, i ja és costum entre ells resar-li al seu cos gairebé intacte darrere de la felicitat dels seus éssers estimats. No obstant això, sota aquest mantell d'innocència s'amaga una història lúgubre i inquietant, una història capaç de pertorbar tant a creients com a escèptics. Segons explica la seva llegenda, fa molt temps vivia a Mèxic una petita que tenia per nom Innocència. La nena solia escoltar de les seves companyes el fantàstic que era fer la primera comunió: parlaven constantment del tema que, com s'estaven preparant per a la cerimònia, era recurrent. Un dia, Innocència, va decidir comentar-li al seu pare que ella també desitjava combregar. Ell, un home de poca fe, l'hi va negar després d'una bona reprimenda i alguns cops. La seva amenaça era rotunda: no podia participar de cap manera en la cerimònia.

No obstant això, Innocència era una nena obstinada i decidida a complir amb el seu anhel, va començar a assistir a catequesi en secret. Ho va mantenir amb tanta discreció que, al final, va arribar a fer-la fins i tot sense que ell s'assabentés. Quan això va succeir, la nena va tornar a casa ansiosa d'explicar-li al seu pare el que havia fet, però en fer-ho, solament va aconseguir provocar causar-li la més atroç de les ires. El pare, fora de si, va perdre tant els estreps que va acabar clavant-li un ganivet en el pit, arrabassant-li la vida. Els veïns van acudir de seguida, alarmats per la cridadissa i els crits, i quan es van trobar amb el cadàver, van decidir traslladar-ho fins a la mateixa catedral on poc abans havia celebrat la seva primera comunió. D'aquesta manera, expliquen, va ser com la nena es va convertir en Santa, despertant la veneració de tots els seus paisans d'un temps a ara. Les seves restes es conserven gairebé íntegrament i la petita més que morta sembla adormida. Molts diuen que el cos està embalsamat i que aquesta és la raó per la qual ha aconseguit mantenir-se tan bé. No obstant això, una segona versió dels fets narra el següent: Innocència va ser una donzella romana que després de convertir-se al cristianisme va acabar sent perseguida i assassinada. Convertida en màrtir, d'ella queda poc més que una escultura de guix i les seves mans esquelètiques, ara convertides en relíquies.

 

Ambdues versions s'enfronten categòricament, tanmateix, això no impedeix que diàriament se li acostin molts curiosos i devots atrets per la fe o pel misteri d'aquesta peculiar santa. Tots s'acosten a resar-li a la nena que es mostra abillada amb un preciós vestit blanc, segons diuen, el mateix que el que va usar el dia de la seva primera comunió. Un dia, un visitant va començar a gravar el cos, i va testimoniar el que solament es podria considerar com un miracle: en la cinta que va registrar, en una de les escenes i durant diversos segons, podia veure's perfectament com la nena obria els ulls i els posava fixament davant la càmera. El sorprenent és que la nena sempre havia tingut els ulls tancats i, per primera vegada, els obre durant uns segons, com donant a entendre que segueix aquí, que segueix viva, i que l'hi dirà a tot aquell que no cregui en ella. Les imatges són capaces de deixar bocabadats a qualsevol i per a cadascun tenen un significat diferent: per a alguns sembla una encarnació i un terrible malson, com tret d'una pel·lícula de terror, per a uns altres és alguna classe de miracle indesxifrable.
 

Santa Innocència amb els ulls oberts | Cedida

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris