Les tres de la matinada, l'hora diabòlica

Segons diverses creences, en aquest moment de la nit, augmenta l'activitat paranormal
Despertar-se entre les tres i les quatre de la matinada pot tenir una explicació sobrenatural. | Cedida

 

El moment d'entre les tres i les quatre de la matinada, i en alguns casos una hora concreta com les 03.33 hores, és una hora que apareix de forma continuada en relats de misteri o pel·lícules de terror. Per què els narradors decideixen fer servir sempre aquesta hora? Doncs podria estar lligat als centenars de teories i supersticions que relacionen aquesta hora, entre les tres i les quatre de la matinada, amb les forces malignes o el món dels esperits. Segons expliquen algunes d'aquestes teories, a partir de les tres de la matinada, la barrera que separa el món físic de l'espiritual es fa més prima, i és en aquest moment quan hi ha més possibilitats de trobar-se amb fenòmens paranormals. Segons la religió, la relació del dimoni amb aquesta hora pot venir de l'hora en què va morir Crist, que segons les escriptures va ser a les tres de la tarda, i escollint les tres de la matinada, des de l'infern s'estarien burlant de Jesús.

Algunes persones també relacionen les 03.33 hores amb el número de la Bèstia, 666, sent aquesta hora concreta la meitat exacta del número diabòlic. Però a banda d'aquestes supersticions, és cert que la mort té una relació concreta amb aquesta hora. Segons un estudi anomenat per 'MEP', entre les tres i les cinc de la matinada és quan més morts naturals es produeixen, ja que és el moment en què el sistema immunològic és més vulnerable. Una altra explicació, molt més escèptica, pels fenòmens sobrenaturals que es concentren en aquesta hora de la matinada podria ser la subjectivitat, quan ens despertem entre les tres i les quatre de la matinada, el moment de la nit en què hi ha menys llum i més silenci, és més fàcil que ens suggestionem i tinguem la sensació de viure una experiència inexplicable.

 

Però el cert és que les llegendes que hi ha al voltant d'aquesta hora estan relacionades amb l'experiència de moltes persones que expliquen que es desperten repetidament a la mateixa hora sense un motiu aparent, i també els testimonis que asseguren que han vist aparicions als peus del llit, i que quan han mirat el rellotge eren passades les tres. Tot i les creences relacionades amb aquest moment de la nit, que a vegades és anomenada «Hora del Diable» o «Temps Mort», no hi ha cap fet que indiqui que els fenòmens paranormals no es puguin produir durant altres hores del dia, i això converteix aquestes teories en poc fiables. Tot i això, és possible que les tres de la matinada siguin el moment en què coincideixen més factors que poden estar relacionats amb els fenòmens paranormals.

Així doncs, no hi ha cap explicació concreta que estableixi que els fenòmens paranormals són més propensos a manifestar-se entre les tres i les quatre de la matinada i no hi ha cap causa científicament provada que determini perquè hi ha persones que per costum es desperten a aquesta hora. Tot i això, si us desperteu i veieu que passen minuts de les tres de matinada, estigueu alerta, perquè l'«Hora del Diable» tot just haurà començat.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris