300 membres del grup d'elit de la Guàrdia Civil arriben aquest cap de setmana a Catalunya

Formen part del contingent mobilitzat per evitar disturbis després de la sentència del procés

Guàrdia Civil
300 membres del grup d'elit de la Guàrdia Civil arriben aquest cap de setmana a Catalunya | Guàrdia Civil

Els cossos policials estatals continuen amb el seu desplegament, de diversos milers d'efectius, a Catalunya davant la imminent sentència pel procés. Els pròxims en arribar seran una voluminosa representació dels membres de la unitat d'elit de la Guàrdia Civil, els Grups d'Acció Ràpida (GAR). Segons explicava 'El Confidencial', fonts d'Interior han confirmat l'arribada d'uns 300 agents aquest mateix cap de setmana. 

Aquests se sumen als centenars de policies nacionals, de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) i de Prevenció i Reacció (UPR), que ja s'han instal·lat per territori català. La seva missió principal serà protegir els edificis estatals, tot i que no es descarta que puguin «ajudar els Mossos en el que puguin necessitar» en tasques de seguretat ciutadana o vigilància d'infraestructures clau. Les mateixes fonts confirmen que el nombre total d'agents de les necessitats que es detectin en cada moment durant els pròxims dies.

Allotjaments en diferents poblacions

En principi, els agents dela Policia Nacional tornaran a passar les nits en diferents hotels de tres poblacions catalanes. Fins al moment, el ministeri no ha confirmat quins són els destins exactes, possiblement per evitar les escenes d'assetjaments que es van viure l'octubre de 2017. 

Protesta guardia civil
Poblacions com Calella van viure manifestacions contra la Guàrdia Civil durant l'octubre de 2017 | Catalunya Diari

 

Pel que fa a la Guàrdia Civil, la decisió ha estat que s'allotgin en els diferents quarters que la Benemèrita té per arreu de Catalunya, com el Sant Andreu de la Barca. En aquesta ocasió, doncs, s'hauria descartat traslladar un creuer per evitar polèmiques com el del conegut «Piolín».

Activistes independentistes controlaran els moviments dels agents

Col·lectius independentistes, com Anonymous Catalonia, estan demanant a través de les xarxes fer un rigorós control de «quins seran els moviments de la policia» a més d'estar atents «sobre les armes que utilitzin per reprimir manifestants o alertar ràpidament de possibles detencions». L'objectiu és localitzar on es puguin trobar aquests agents per preparar diferents mobilitzacions i accions de protesta semblants a les que es van viure el 2017. 

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari