El 31% dels treballadors de Podem no tenen jornada completa i reben sous que no arriben als 800 euros

Galícia és la comunitat autònoma on millor es reflecteix aquesta tendència

Irene Montero y Pablo Iglesias
Els sous que reben els treballadors de Podem, en el punt de mira | Cedida

Les nòmines publicades per Podem al portal de transparència del partit han generat moltes reaccions, en descobrir-se els baixos sous que ofereix el partit a molts dels seus treballadors. Entre els detalls més sorprenents està el que mostra que 71 dels 240 treballadors amb els quals compta el partit estan contractats a temps parcial, representant el 31% del total de treballadors.

D'aquests, els que es troben treballant a mitja jornada reben un salari que lleugerament supera els 1.000 euros mensuals bruts, quedant una percepció final que se situa en uns 888,9 euros al mes. Del total de treballadors que no compten amb una jornada completa, 61 s'inclouen a la mitja jornada, 6 el 60% del temps i els 4 definitiu, al 35%.

Els casos de Galícia

La localització on millor es reflecteix aquesta tendència és a Galícia. A la comunitat del nord-oest d'Espanya, Podem compta amb 10 treballadors, 8 dels quals són a mitja jornada. Aquests treballadors ingressen un sou brut de 1.032 euros al mes, la qual cosa es tradueix, una vegada s'apliquen impostos i comissions, en un sou final de 888,9 euros.

Imagen del portal de transparencia de Podemos

Imatge del portal de transparència de Podem | Podem

 

Menys de 800 euros

Dues treballadores de Podem compten amb uns salaris difícils de veure en altres feines. És el que rep el suport a les tasques de gestió, publicació i creació d'accions de Xarxes Socials, qui ingressa 803 euros bruts sent jornada completa, una xifra que es tradueix en un ingrés inferior als 800 euros cada mes.

També destaca el salari que rep la secretària de coordinació del Consell Ciutadà Estatal, l'ingrés de la qual, per una jornada completa, ascendeix als 744 euros bruts al mes, un registre que s'equipara al del sou mínim interprofessional, el qual ha estat tantes vegades criticat pels representants del partit.

Imagen del portal de transparencia de Podemos

Imatge del portal de transparència de Podem | Podem

 

400 euros pel 25%

Finalment, Podem també compta amb diferents treballadors que empren el 25% de la jornada. Aquests reben una mica més de 400 euros al mes, quedant un sou compatible per a les hores que s'exerceixen, encara que sorprèn que no s'intenti augmentar-los perquè disposin d'una oportunitat laboral més digna.


Comentaris

envia el comentari