rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

34 eurodiputats veuen «sota amenaça» la llibertat d’expressió a Espanya

S'atenen a les últimes intervencions de la justícia espanyola per fer la petició
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

S’acumulen els problemes per Mariano Rajoy. Si bé es cert que aquest resta a l’espera de la resolució final amb el procés —encara no se sap si Puigdemont serà l’escollit per presidir la Generalitat de Catalunya—també ho és que Europa sencera està a l’expectativa de com es resoldrà un problema que travessa fronteres.

 

La nova disjuntiva del president espanyol, de fet, arriba des d’Europa. I és que Fins a 34 eurodiputats, de diversos països, han denunciat a la Comissió Europea que la llibertat d'expressió a Espanya està «sota amenaça».

Els motius de la denúncia

Molt bàsic i simple. El grup d’eurodiputats esmentat no s’ha estat de res en demanar que Brussel·les es pronunciï sobre l’actual estat de la llibertat d’expressió a Espanya.

 

La condemna europea, d’altra banda, ve per dos casos molt sonats i concrets. Primer, per la sentència de tres anys i mig de presó per al raper, José Miguel Arenas Beltrán, conegut com a 'Valtonyc'.

 

I segon, per un cas que afecta de ple a Catalunya: la censura d'una obra d'art sobre els presos polítics a la fira ARCO de Madrid.

 

La Comissió Europea en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Finalment, l’obtenció per part d’un tribunal de Madrid del llibre sobre el narcotràfic a Galícia, Fariña, també ha acabat cridant l’atenció dels eurodiputats que han acabat tirant endavant la denuncia.

Veuen contradiccions legals

La petició, d’altra banda, té una sèrie de fonaments legals darrere. Els eurodiputats han firmat una pregunta escrita a la Comissió Europea en què se li demana si creu que la Llei 4/2015 — anomenada Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana— i el Codi Penal espanyol, estan en contradicció amb dos articles de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

 

Concretament, citen els articles 11, que es refereix a la llibertat d'expressió; i l’article 12, que parla del dret a la llibertat de reunió pacífica i a la llibertat d'associació.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris