Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policies nacionals demanen desplegar-se a Barcelona per la inseguretat

4.500 policies nacionals i guàrdies civils «garantiran la seguretat» durant el 10-N a Catalunya

Acompanyaran als 8.000 mossos que es desplegaran pels 2.700 col·legis electorals

Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil
Els dos cossos policials estatals augmentaran la seva presència als carrers durant la jornada electoral | Catalunya Diari

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska,  ja havia anunciat que el govern espanyol, davant possibles protestes o incidents durant el 10-N a Catalunya, garantiria el dret a vot de tots els catalans amb les mesures que fossin necessàries. Per aquest motiu, es produirà un augment de 2.000 a 4.500 en el nombre d'agents, de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, presents al Principat,  segons recollia 'El País', 

Al llarg d'aquesta setmana i coincidint amb la visita de la Família Reial a Barcelona, han començat a instal·lar-se en hotels i quarters de Catalunya nous membres de la Unitat d'Intervenció (UIP) i de Reserva i Seguretat. 2.500 seran les unitats antiavalots del CNP i 2.000 de la Benemèrita, segons calculen fonts del Centre de Coordinació (CECOR), tot i que Interior rebaixa oficialment aquesta xifra a 3.000. 

Una patrulla dels Mossos en cada punt de votació 

Pel que fa al desplegament dels Mossos d'Esquadra, s'estima que uns 8.000 participaran en l'ampli dispositiu de seguretat que té per objectiu blindar Catalunya durant la votació. Seran ells els encarregats de tenir una presència continuada en els 2.700 col·legis electorals que hi haurà per tot el territori. 

Policies nacionals demanen desplegar-se a Barcelona per la inseguretat
2.500 policies nacionals i 2.000 guàrdies civils seran presents a Catalunya | ARP

Una patrulla del cos policial autonòmic estarà present de manera fixa en cadascun dels punts de votació de les poblacions amb més de 4.000 habitants. És per això que es faran dos torns diferents que duran al màxim la capacitat operativa dels Mossos. La intervenció de Policia Nacional o Guàrdia Civil només es produiria en cas que la policia catalana així ho requerís. 

També et pot interessar...