IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les eleccions del 21-D tindran la participació més alta de la història

L'enquesta del GESOP estima que el 87,3% dels electors aniran a les urnes, superant el 74,9% de participació que es va registrar el 27-S

Votant
El 21 de desembre es pot convertir en la votació més massiva a Catalunya | Aula Planeta

Les eleccions del 21 de desembre poden tenir una reacció sense precedents. Segons informa 'El Periódico', l'estudi realitzat per GESOP confirmaria que el 87,3% dels catalans, amb capacitat de vot, utilitzarà el seu dret per anar a les urnes, provocant la mobilització més massiva en un esdeveniment electoral a Catalunya, superant el 74,9% que va assistir als comicis del 27 de setembre.

D'aquesta manera, es descarta el boicot a les eleccions per la possibilitat que es consideressin il·legítimes. Després d'aplicar-se l'article 155 de la Constitució, els partits independentistes van dubtar si concórrer a les urnes, per considerar-les il·legals, però en aquests moments no queda dubte de la reacció i ens podríem trobar davant d'una situació històrica.

De fet, en el mateix estudi es reflecteix com la ciutadania avala l'encert dels organismes sobiranistes, doncs es considera que el 93,4% dels enquestats reconeix que aquests partits, tot i no anar en una llista conjunta, tornaran a sortir reelegits en la votació i seguiran amb el seu mandat al capdavant de la Generalitat.

Augment de vots constitucionalistes

Tot i aquests resultats, la sensació d'unes eleccions sense sorpreses sembla bastant irreal, doncs es considera que la mobilització de vots unionistes podria créixer respecte als últims comicis, incrementant en 13 punts en comparació als resultats obtinguts en 2015.

Aquest bloc, a més, es mostra més ferm en considerar legítima la votació, doncs el 85,5% dels enquestats considera les eleccions totalment legals. D'altra banda, per la part independentista, el resultat es nota més ajustat, doncs el 45,3% considera les eleccions com a legítimes, mentre que el 46,5% no li troba legalitat.

Les més importants

En el mateix estudi també es demostra com els votants li donen més valor a aquests comicis que als viscuts el 2015. El 72,4% dels enquestats els valora de «molt importants», molt per sobre dels registres de 2015, on les dades baixaven fins al 50,8% dels qüestionats.

El motiu no és altra que el valor inclòs pels no independentistes, qui han passat de donar-li el 25,8% d'alta rellevància a les eleccions de dos anys enrere, que el 66,2% dels mateixos les consideri actualment de gran importància.


Comentaris

envia el comentari