rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Ábalos sosté que és «impossible» alliberar els presos catalans

«Això és un estat de dret i no es pot fer res al marge de la llei», ha comentat el ministre de Foment espanyol
El ministre Ábalos, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El trasllat dels presos a Catalunya segueix sent vist per molts el primer pas per aconseguir quelcom més. Si bé és cert que el paper del nou executiu de Pedro Sánchez ha estat clau per aquest moviment, també ho és que part d’aquest govern espanyol continua amb certes reticències en relació als presos.

 

En aquesta línia, doncs, el ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos, va explicar que és «impossible» alliberar els polítics empresonats al·legant que «això és un estat de dret i no es pot fer res al marge de la llei».

Ábalos: «No hi ha cap política especial amb els presos»

José Luis Ábalos, que va parlar ahir després de reunir-se amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va referir-se així al prec d’un Quim Torra, que hores abans havia explicat que exigiria l’alliberament dels polítics empresonats a la pròxima reunió amb Pedro Sánchez.

 

Ábalos, en relació als presos, va relatar que el seu trasllat se cenyeix a la «normalitat penitenciària» i ha recordat, en aquest sentit, que «no hi ha cap política especial per als presos».

 

Diversos polítics catalans | CatalunyaDiari.cat

 

Ábalos demana el màxim compliment de la llei

Quelcom que significa, doncs, no qüestionar el trasllat dels presos. «Conviden a actuar al marge de la llei», va dir Ábalos mentre afegia: «La llei s’ha de complir sempre, agradi o no agradi».

 

Finalment, però, el ministre de Foment va adoptar un to d’allò més conciliador per demanar «normalització». Quelcom que, segons ell, s’ha de fer de la següent manera: «Hem de començar a abaixar el to, provar d'anar a allò concret, als interessos de la ciutadania. Al govern espanyol li preocupa molt Catalunya i els catalans, amb independència de qui governi».

 

«El govern espanyol té clar a qui vol dirigir la seva acció de govern però també té molt clar que el president actual és el que és», ha conclòs.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris