IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ábalos preveu una tornada a la normalitat molt lenta en el sector dels transports

El ministre constata que el sector del transport serà un dels que més tard sortirà del període d’hibernació

El ministre José Luis Ábalos en una imatge d'arxiu. | Cedida

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha avisat que serà «difícil» que les empreses de transport mantinguin l’ocupació en un terç i que, per això, caldrà plantejar mesures de seguretat individual, com l’ús de mascaretes, que «hauran de ser obligatòries». El ministre ha avisat que no se les podrà obligar a vendre només un terç de les places perquè no serà viable econòmicament.

Ábalos ha constatat que el sector del transport serà un dels que «més tard sortirà del període d’hibernació» i que caldrà seguir treballant en un «esquema de protecció de rendes i liquiditat», en espacial per al transport aeri i ferroviari, que afrontarà una «important crisi» els pròxims mesos.

Ajuts per a l'aviació

En aquest sentit, Ábalos ha dit que Espanya ha acordat amb França, Alemanya i Itàlia sol·licitar a la Comissió Europea la mobilització d’inversions al sector de l’aviació, que ha estat «durament castigat». El ministre ha apuntat la possibilitat de permetre que els ERTO durin més temps en relació amb altres sectors. Durant la compareixença a la comissió de Transports del Congrés aquest dilluns, Ábalos ha afirmat que les empreses de transport no podran aguantar amb una ocupació situada en un terç de les places i caldrà que els viatgers facin servir mesures de protecció individual, «que hauran de ser obligatòries».

Ábalos ha dit que no es poden triplicar els recursos per garantir que es poden mantenir les distàncies de seguretat i que caldrà buscar diferents alternatives de mobilitat, com el vehicle privat o la micromobilitat. Tot i això, Ábalos ha dit que caldrà incrementar l’oferta del transport públic metropolità durant la desescalada i valorar mesures com regular l’accés a les estacions o tractar d’escalar les hores punta d’entrada a la feina. A més, Ábalos ha dit que caldrà incentivar el transport individual i mantenir el teletreball. La desescalada haurà de ser «gradual i segura».

Un dels que més tard sortirà del períoder d'hibernació

El ministre de Transports ha dit que el sector del transport serà un dels que «més tard sortirà del període d’hibernació» i que caldrà seguir treballant en un «sistema de protecció de rendes i liquiditat» per al transport aeri i ferroviari. En aquest sentit, Ábalos ha dit que Espanya ha acordat amb França, Alemanya i Itàlia sol·licitar a la Comissió Europea la mobilització d’inversions al sector de l’aviació, que ha estat «durament castigat».


Comentaris

envia el comentari