Abascal no es presenta a Catalunya per la crisi interna que viu el parit

La guerra interna de VOX esclatarà un cop passin les eleccions del 28 d’abril

Abascal
Santiago Abascal no ha acudit a cap acte de Catalunya durant la campanya electoral pel 28-A | CatalunyaDiari.cat

Crisi interna a VOX pel control de Catalunya. Aquest dijous s’ha celebrat l’acte central de la campanya per les eleccions del 28-A a Terrassa, en un local amb capacitat de només mil persones, tot i que en un principi la formació d’extrema dreta tenia reservat un hotel a Barcelona. Però el que més destaca és que Santiago Abascal no ha assistit a cap acte al territori des de l’últim cop que se’l va veure a la ciutat comtal el passat 30 de març.

La seva absència no és casualitat, molt menys si es tracta de política. Segons ha avançat ‘Crónica Global’, a Barcelona hi ha una guerra interna pel poder que ha provocat que els pesos pesants de VOX no assisteixin a cap acte durant els quinze dies de campanya electoral el secretari general, Javier Ortega Smith, ni la portaveu del comitè electoral, Rocío Monasterio, ni el vicesecretari de Relacions Internacionals, Iván Espinosa.

Gran crisi interna que esclatarà després de les eleccions

«Hi ha una crisi fortíssima a Barcelona que esclatarà després de les eleccions», han explicat fonts internes del partit i han especificat quines serien les seves causes. Per una banda, la pugna de l’ex-Plataforma per Catalunya (PxC) i Jordi Buxadé, número u de VOX al Parlament europeu. Per l’altra, un sopar: «Part de la malvolença ve per la voluntat d’uns i altres d’apoderar-se del partit i els càrrecs. La tensió es va desencadenar durant un sopar en el qual un dels candidats havia de parlar i no va poder fer-ho per haver ingerit massa alcohol».

Arran d’aquest fet, «volen apartar a aquesta persona, però no ho poden fer fins al cap de les eleccions. Després dels comicis, està prevista una purga». De fet, VOX Barcelona ja ha dit adéu a Laura Benito, regidora no adscrita a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) que no ha aconseguit aparèixer en cap llista perquè és considerada una trànsfuga de C’s. A més, tampoc ajuda que la cap de cartell sigui Mónica Lora, imputada per revelació de secrets i incitació a l’odi: «En teoria estava prohibit. Però s'ha fet».

Acte electoral de VOX a Terrassa
L'acte central de la campanya electoral de VOX a Catalunya s'ha celebrat a Terrassa i no a Barcelona | VOX Barcelona

La campanya electoral tancarà aquest divendres i, segons han lamentat alguns militants, la de VOX a Catalunya ha estat «pobríssima». «L’acte més concorregut va tenir lloc a Tarragona, no a Barcelona», és més, en un principi el míting central devia celebrar-se a l’hotel Barceló Sants, on s’esperaven unes 2.500 persones, però finalment s’ha realitzat a Terrassa, en un local on només caben unes mil, i s’ha tancat l’acte a la plaça d’Artós, havent demanat permís «a última hora». També han lamentat que «la crisi de Barcelona ho hagi enverinat tot».


Comentaris

envia el comentari