IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Abascal proposa que els ciutadans disposin d'una arma a casa per a l'autodefensa

El president de VOX insisteix en «ampliar el concepte de legítima defensa» per evitar «situacions injustes»

Abascal proposa que els «espanyols de bé» i sense antecedents puguin disposar d'una arma a casa  | Cedida

VOX torna a sorprendre amb la seva última proposta sobre un canvi radical en la llei d'armes. Santiago Abascal, president de la formació d'ultradreta ha insistit en una entrevista a la web armas.es en la necessitat que els ciutadans disposin d'una arma a casa seva «per a l'autodefensa». Creu que cal «ampliar el concepte de legítima defensa» per resoldre «situacions injustes d'amenaça real».

Per explicar-ho, s'ha referit al cas d'un ancià de Tenerife que va matar el lladre que havia assaltat casa seva i que ha estat condemnat, segons Abascal «injustament», a dos anys i mig de presó. «La llei tracta aquestes persones com els dolents, i els seus assaltant com a víctimes, cosa que també passa amb els 'okupes, per cert», ha dit, afegint que li sembla «dramàtic».

Abascal: «VOX és el partit del sentit comú»

La proposta que defensa Abascal comportaria «un canvi radical urgent a la llei». Els espanyols sense antecedents i en ple ús de les seves facultats mentals podrien disposar d'una arma a casa i utilitzar-la en situacions extremes d'amenaça per la seva vida, sense haver d'enfrontar-se «a un infern judicial».

«VOX és el partit del sentit comú, i per descomptat que donem suport al dret d'autodefensa dels espanyols de bé, només faltaria», explica Abascal. «L'espanyol honrat sempre està sota sospita», afegeix, explicant que les lleis actuals tracten els delinqüents com a víctimes i els ciutadans honrats com a delinqüents.

Elogi a la llei d'armes italiana

Santiago Abascal
Twitter s'ha omplert de crítiques al líder de VOX  | CatalunyaDiari.cat

 

La Cambra de diputats italiana va aprovar el 2017 un projecte de llei sobre la legítima defensa, que permetia l'ús d'armes de foc a casa, sempre que fos de nit, per defensar-se personalment dels béns propis». Abascal ha elogiat la mesura i celebra que «la dictadura progre que pretén que la gent es deixi robar, violar i matar dins les seves pròpies cases s'enfonsa».

La polèmica proposta del líder de VOX ha fet esclatar la xarxa i Twitter s'ha omplert de crítiques a les seves paraules. Fins i tot algun ajuntament han expressat el seu rebuig a la idea en el seu compte oficial.


Comentaris

envia el comentari