Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Abascal posa a la taula l'aplicació de l'estat d'excepció després de les protestes a Catalunya

Abascal vol declarar l'estat d'excepció a Catalunya per evitar problemes el 10-N

Abascal ha plantejat declarar fins i tot l'estat d'excepció —que es correspon amb l'article 116 de la carta magna— perquè «els col·legis no siguin ocupats per manifestants»

Abascal posa a la taula l'aplicació de l'estat d'excepció després de les protestes a Catalunya
Abascal posa a la taula l'aplicació de l'estat d'excepció després de les protestes a Catalunya | Catalunya Diari

El líder de VOX, Santiago Abascal, ha instat el govern espanyol en funcions a aplicar «qualsevol article de la Constitució que sigui necessari» aquest dissabte o diumenge per garantir que els catalans poden votar «amb total llibertat i normalitat» el 10-N.

[predef]newsletter-catalunyadiari-general-351[/predef]

Abascal ha plantejat declarar fins i tot l'estat d'excepció —article 116 de la carta magna— perquè «els col·legis no siguin ocupats per manifestants». Segons el president del partit d'ultradreta, a Catalunya hi ha una «emergència nacional» i ha promès que, si aconsegueixen governar, ordenaran «immediatament» la detenció del president de la Generalitat, Quim Torra, per acabar amb el «cop d'estat permanent» que creuen que hi ha a Catalunya.

«Serà una batalla molt llarga»

Després del «satisfactori» debat electoral, Abascal ha demanat als seus electors que no es confiïn: «Aquesta serà una batalla llarga», ha dit aquest dimarts al vespre en un acte a Sevilla.

«Hem vingut a construir una alternativa majoritària», ha assegurat, i ha dit que «mai llançaran la tovallola» ni renunciaran al que defensen perquè «és el millor per als espanyols». Abascal ha carregat contra la resta de candidats i contra els mitjans de comunicació als quals ha acusat de voler «deslegitimar» VOX.

També et pot interessar...