Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a Palamós, davant d'una embarcació

L'absència de Torra no perjudicarà en el repartiment dels fons de recuperació, segons el ministre Illa

El ministre de Sanitat ha lamentat que el president de la Generalitat no hagi assistit a la Conferència de Presidents

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, a Palamós, davant d'una embarcació
Salvador Illa ha lamentat l'absència de Quim Torra a la conferència de presidents de divendres | cedida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha lamentat l'absència del president de la Generalitat, Quim Torra, a la conferència de presidents d'aquest divendres, on es va informar del repartiment dels fons europeus per combatre la crisi del coronavirus. Illa, però, ha deixat clar que des del govern espanyol «no hi ha cap voluntat» de perjudicar cap territori en la distribució dels diners, però també ha reclamat que «tothom ha de fer la seva part de feina».

El titular de Sanitat també ha volgut donar suport a les mesures que estan prenent les comunitats autònomes per evitar contagis. En aquest sentit, ha deixat clar que si es respecten aquestes mesures «la seguretat està garantida» tant pels ciutadans com pels turistes que vinguin.

Salvador Illa: Cal que «tothom faci la seva feina»

«Des del govern espanyol  hi ha la voluntat de no perjudicar ningú i treballar en benefici  de tots els ciutadans», així s'ha expressat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després que se li preguntés sobre si afectaria el repartiment dels fons europeus a Catalunya, després de l'absència de Quim Torra a la reunió de presidents. Illa, però, ha deixat clar que era «molt important ser-hi» i assegura que va haver-hi discussions «molt interessants».

«Trobar-nos per fer aquest exercici de cogovernança com fem els  darrers mesos  era important», ha assenyalat el ministre. De totes maneres, Illa ha deixat clar que «no hi ha cap ànim» de perjudicar cap comunitat, tampoc Catalunya malgrat que Torra va preferir no anar-hi. Tot i això, el titular de Sanitat ha recordat que cal que «tothom faci la seva feina» i ha reivindicat la reunió com una eina «útil» que va servir també per informar dels fons europeus que es rebran.

Barcelona i Figueres, exemples segons el ministre de Sanitat

En relació al fet que alguns països europeus continuïn desaconsellant venir a l'estat espanyol a fer turisme, i com en el cas del Regne Unit, per exemple, obliguin a fer una quarantena, el ministre ha reivindicat que les mesures que s'estan prenent permeten «garantir la seguretat» tant als ciutadans com als  visitants  de fora.

Illa ha posat com a exemple  Barcelona i Figueres  i ha deixat clar que si es mantenen les mesures bàsiques com el rentat de mans, la distància social i l'ús de mascareta, a més de les dictaminades per les comunitats autònomes i els ajuntaments on hi ha brots, no hauria d'haver-hi problemes. En aquest sentit, el ministre ha volgut enviar un missatge de «suport» en particular al Govern i a la resta d'executius autonòmics en general. Illa ha posat en valor la «bona feina» especialment pel que fa a cribratge i detecció de casos.