Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Concentració a la plaça del Blat de Valls

ANC i Òmnium preparen un acte a Madrid durant el judici per l’1-O

Les dues entitats independentistes treballen també per impulsar concentracions a capitals europees

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural preparen un acte a Madrid durant el judici de l’1-O, tal com han confirmat fonts de les dues entitats aquest mateix dijous. Les dues entitats hi treballen, però asseguren que no se n'han tancat encara els detalls. Unes fonts apunten que la manifestació de Madrid podria dur-se a terme uns dies més tard de la data d'inici del judici al Suprem –aquest dimecres l'ANC va informar que preveia mobilitzacions descentralitzades a Catalunya just el dia que arrenqués el judici.

La manifestació a la capital espanyola es faria quinze dies o tres setmanes després de l’inici del judici. Segons fonts de l’ANC, es faria així per poder organitzar bé la protesta i demanar amb temps tots els permisos necessaris. S’espera que aquesta mobilització sigui una de les més multitudinàries fins al moment i es preveu, inclús, que s’organitzin autocars o d’altres sortides per assistir a la convocatòria.

Mobilitzacions pel judici dels presos a Catalunya

Aquest dimecres l'ANC va explicar que preveia mobilitzacions per al primer dia del judici -se'n desconeix encara la data- a les 19 hores, i que previsiblement tindrien lloc a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Vic, Manresa i en algun punt de les Terres de l'Ebre.   Totes les fonts apunten que el calendari no està definit, tampoc per a les concentracions que també es volen tirar endavant en altres capitals europees com París i Londres.

Tot plegat arriba després d'una entrevista del vicepresident del Govern de la Generalitat,  Pere Aragonès, en la qual va donar per fet que les entitats sobiranistes «anunciarien» mobilitzacions amb vista al judici del procés, a més d'afirmar que una sentència condemnatòria seria un «punt d'inflexió» que determinaria el futur polític de Catalunya.

La CUP crida a aturar el país

També a mitjans de desembre l'Esquerra Independentista, a l'òrbita de la CUP, ja va fer una crida a «aturar el país» quan arrenqués el judici sota el lema 'Alcem-nos, aturem-ho tot', i a «dictar des del carrer la sentència» contra els dirigents independentistes processats. El que no se sap encara és si la CUP s’unirà a les protestes preparades per L'ANC o  actuarà per compte propi.