Acomiadats els 33 treballadors de les delegacions de la Generalitat a l'exterior

El Govern espanyol va decidir tencar les delegacions de la Generalitat a l'exterior en el marc de l'aplicació de l'article 155
Delegació de la Generalitat a París | El Punt Avui

 

Els 33 treballadors de les delegacions de la Generalitat a l'exterior han estat acomiadats, després que la Conselleria de Relacions Exteriors hagi optat per no resituar-los en altres departaments, segons fonts del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació consultades per Europa Press.

 

Les fonts han assenyalat que, en el procés de tancament d'aquestes oficines, es va demanar a la Conselleria que resitués els treballadors que no eren personal directiu, per exemple a les oficines comercials (ACCIÓ) o a l'Institut Ramon Llull, i se'ls va donar de termini fins al 28 de novembre.

 

No obstant això, els treballadors no han estat resituats i el número dos de la Conselleria, Aleix Villatoro, ha estat l'encarregat de signar els cessaments, segons les mateixes fonts.

El 155 va permetre tancar delegacions de la Generalitat a l'exterior

El tancament de les delegacions de la Generalitat a l'exterior el va decidir el Govern espanyol el passat 27 d'octubre, en el marc de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per restituir la legalitat a Catalunya després de la declaració d'independència. L'Executiu va deixar oberta la de Brussel·les, però va destituir-ne el delegat, Amadeu Altafaj.

 

Les primeres a ser tancades van ser les de Viena, Ginebra, Roma i Lisboa, que només tenien activitat política. Després del cessament del conseller de l'àmbit, Raül Romeva, juntament amb la resta del Govern, el següent a l'escalafó és el secretari general, Aleix Villatoro, que és ara l'interlocutor de Juan Fernández Blat, el diplomàtic que el Ministeri d'Afers exteriors ha enviat a Catalunya per coordinar el control de la Conselleria i avaluar la situació sobre el terreny.